Gastronomi & Vin & Kunst

Kort beskrivelse: Gastronomi, vin & kunst  i det smukke Ligurien,  som producerer den bedste olivenolie i Middelhavsområdet.  Dagene byder bl.a. på en hel dag i det italienske køkken med Helle Brønnum Carlsen, diverse smagninger, besøg på olivenmølle og en vingård m.m samt en heldagstur til Nice hvor Helle Brønnum viser rundt i "sit gastronomiske Nice". Åndelig føde i form af besøg på et af Nice's mange museer -  f.eks. Chagall museet. Restauranterne er særligt udvalgte og alle måltider af høj kvalitet. En rejse for dem der holder af Italien, af italiensk mad og vin - og historie og kunst.

Pris: 10.800,- inkl foredrag, fly, hotel, halvpension, mm.

Næste kursus-rejse: 3. - 8. september 2019  Bestil plads Se alle rejser



Kunst, Mad & Vin på Costa d’Azurro  og Cote d’azur vil være emnet for denne rejse til Ligurien i det nordvestlige hjørne af Italien.

Som gastronomisk guide og spydspids har PUST rejser inviteret Mag.art. – med Ph.d  og mange andre titler – Helle Brønnum Carlsen med til Ligurien. Og det er intet mindre end et scoop for hun er et gastronomisk fyrtårn i Danmark og har en stor kærlighed til og viden omkring midelhavskøkkenet, hvilket vi skal nyde godt af både under opholdet i Liguriens bagland og på dagsudflugt til Nice. Her vil hun bla. fortælle om olivenolie (læs her artikel fra Smag & behag skrevet af Helle BC). Desuden guider hun en tur på det fantastiske madmarked i Ventimiglia, hvor vi køber ind til en hjemmelavet frokost, ligeledes under Helles inspiration og vejledning.

Se lille film fra tidligere rejser HER.

Vi skal bo halvdelen af dagene i kystbyen Bordighera, som Monet kaldte ”et jordisk paradis”, da han besøgte Francesco Moreno, der var en rig citrusfrugt-købmand og hans verdensberømte have, “som ikke ligner noget andet – en ren fantasi med planter fra hele verden..” Bordigheras nyere bydel er vokset op der, hvor Morenos have engang lå. Her malede Monet over 40 malerier, og vi går i hans fodspor rundt i byen.

Derudover byder dagene bl.a. på  vinsmagning, ostesmagning  – capra og pecorino ost -,  og besøg og rundvisning i en olivenoliemølle, der ligger i den smukke Nervia dal samt en tur til Dolce Acqua, hvor Monet malede sit berømte maleri der forestiller broen over Nervia floden.

I Dolce Acqua er det desuden et “must” at gå i biografen!  ikke en helt almindelig biograf forstås! Vi skal se en 25 minutters film om Nerviadalen, fotograferet af biografejeren. Han har lavet et totaloplevelse hvor man iført 3-dimensionelle briller, ser film med indlagte dufte og lyde. Meget sanseligt og i al sin særhed, meget smukt.

Biografen ligger desuden i den gamle bydel i Dolce Acqua, som er berømt for sine  smalle og stejle gader bygget i 14-1500 tallet, på en bjergskråning ved floden.

Kunstdelen foregår på denne tur i Nice området, hvor vi på en heldagstur aflægger besøg i Mamac – det moderne kunstmuseum i Nice, eller i Musee Chagall. Eller begge. Helle Brønnum viser rundt i den gamle bydel, Vieux Nice, som byder på hyggelige krogede gader og det berømte blomstermarked og viser vej til sin yndlingsfrokost restaurant.

Den detaljerede plan for fredagen i Nice lyder således:

Ankomst Nice ca kl 10.30. I den nordlige del af gamle by får vi tidlige formiddags snacks i form af socca, pissaladiere og sød sølvbede tærte – så en tur til Alziari (det hæderkronede gamle olivenolie firma) og en tur på blomstermarkedet. Frokost fx hos Antoine – derefter nogle timer på egen hånd hvor man enten kan se Chagallmuseet eller shoppe. Kl 17 mødes vi på toppen af Yves Klein moderne museum i hans Edens have til et glas kolde bobler og nødder. Så en kort tur gennem Yves Klein salen med hans blå farve og et lille oplæg om ham og hans valg af blå og hans store produktivitet trods hans korte liv for så at gå gennem den fine have Jardin des Paillon der nu er anlagt hvor før der var busstation hen til et nyere område rent gastronomisk hvor vi spiser aftensmad hos Part des Anges i rue Gubernatis eller deres søstersted lige rundt hjørnet. Et vinsted med bistro mad (ret moderne) eller vi kunne tage til Le Bistrot de Viviers der er superklassisk med fremragende mad…………”

med andre ord en hæsblæsende dag i Nice hvor alle sanser bliver udfordret.

Inklusiv i prisen:

  • Fly t/r fra København til Nice.
  • Afhentning i taxa i  Nice lufhavn  – og retur.
  •  5 nætter i db.værelse med dejlig morgenmad,  dels i  middelalderlandsbyen Pigna i Nerviadalen og dels i kystbyen Bordighera på dejlige hoteller eller B&b.
  • 5 middage og 2 frokoster.
  • Al lokal transport samt museums-entre til Villa Mariani og i Dolce acqua (ikke entre’er i Nice)
  • Udflugt til Nice.
  •  Vinsmagning og olivenoliesmagning m.m.
  • Dansk guide alle dagene – både Pia Scharling fra PUST Rejser og Helle Brønnum Carlsen.

Restauranter & maden er et kapitel for sig…

Der er mange storartede restauranter i Ligurien.  Med Pust Rejser er de måltider der er inkluderet i rejsens pris, af høj kvalitet og præsenterer de bedste af områdets restauranter. Glem alt om “turistfælde” restauranter.  Vi skal indtage måltider tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.

Hvor skal man bo?

Casa Rosa  eller Casa Via Col tempo i Pigna. Yndige og smukt indrettede B&B med fine værelser med eget bad.

I Bordighera bor vi i Villa Elisa. Et virkelig dejligt familiedrevet hotel med en smuk velpasset have, swimmingpool og spa afdeling – og dejlig morgenmad.


Ugens Program

Tirsdag den 11.september Afgang fra København 10.30
  • Ankomst til Nice lufthavn kl 12.50.  Dvs man skal sørge for at enten spise frokost i flyet eller fouragere i Kastrup lufthavn, da vi ikke vil være fremme ved destinationen før kl. ca. 14.30. Afhentning i bus og videre 55 km til kystbyen Bordighera i Italien.  Om eftermiddagen en mindre rundvisning i Bordighera som vi afslutter med en aperitivo på det bedste drinkssted i Bordighera, La Riserva, som har baren hængende udover klipperne. Middag på strandpromenaden med udsigt til solnedgangen over Middelhavet.
Onsdag
  • Formiddag bl.a. besøg i det spændende Villa Mariani, og den italienske impressionist Pompeo Mariani's kæmpestore atelier, som står fuldstændig intakt,  som ligger i den gamle bydel i Bordighera. Vi kigger også forbi Villa Garnier bygget af pariseroperaens arkitekt, som havde en villa i Bordighera samt, hvis man har lyst, en gåtur ad "Monet's Trail". Eftermiddagen til egen disposition og  mulighed for selv at se lidt nærmere på den lidt mondæne men hyggelige badeby. Om aftenen vender vi tilbage til den gamle bydel i Bordighera hvor vi spiser middag på La Magiarge - en af de bedste restauranter i Bordighera.
Torsdag
  • Torsdag er markedsdag i Bordighera. Hele vejen langs strandpromenaden er der boder der sælger alskens varer. Tag en formiddags slentretur lungomare og spis en dejlig frokost ved vandet.
  • Kl. 14 flytter vi teltpælene op og kører ca 20 km ind i Liguriens bagland til den smukke middelalderlandsby Pigna.
    • På vejen stop i Dolce Acqua små 10 km længere inde i Nervia dalen, hvor Monet fandt et af sine allermest berømte motiver: broen over Nervia floden. en tur i den lokale biografseværdighed (beskrevet andetsteds på siden) og så en spændende vinsmagning, hvor vi skal smage den i Danmark ret ukendte vin Rosessen. En let rødvin som kun produceres i Ligurien. Det siges at have været Napoleons yndlingsvin!
    • Ankomst kl ca 16 til Pigna og indkvartering i de 2 meget meget hyggelige B&b's hvor vi skal bo de næste 3 dage. Rundvisning i Pigna og besøg i  Chiesa Saint Michele og San Bernado kapellet fra 1400-tallet, som er dekoreret fra gulv til loft af middelaldermaleren Canavesio.
    • Middag på egnens bedste restaurant Terme, som serverer en særlig menu med svampe som gennemgående tema. Restauranten har plads i Michelinguiden over restauranter der er "en omvej værd".
Fredag  Afsted kl 9.00 på heldagstur til Nice. Se detaljeret beskrivelse ovenover.
Lørdag  
  • Tur til Ventimiglias flotte fødevaremarked. Ventimiglia er en aktiv handelsby med mange gode fiskerestauranter og en smuk gammle bydel, som ligger højt hævet over Middelhavet.
  • Kl. 11.00 besøg i Ventimiglias største olivenmølle "frantoio", hvor vi får en rundvisning samt en smagning af olien. Derefter kaster vi os ud i det berømte fødevaremarked i Ventimiglia, hvor vi sammen køber ind til aftenens spændende retter. Frokost på egen hånd.
  • Kl. 16 tilbage i Pigna hvor holder Helle B.C et ekslusivt mini-madlavningskursus hvor vi skal lave 10 små retter afstemt efter formiddagens indkøb på markedet i Ventimiglia. Det er festlige timer i et lokalt køkken som vi låner til lejligheden. Ved aftenens middag smager vi på lækkerierne, som også får et ord med på vejen af Helle B.C.  Vinen har vi købt ved vinsmagningen om torsdagen.
Søndag
  • Tur til nabolandsbyen Castelvittorio for at smage på ost - capra (ged) og pecorino (får). Desuden smagning af en af de lækreste olivenolie i verden, presset på de småsorte Taggaschiaoliven. Der er rundvisning i den meget specielle landsby Castelvittorio og Helle B.C. runder formiddagen af med et foredrag om olivenolie som hun holder i den smukke ASILO i Castelvittorio.
  • Derefter skal vi en tur videre op i bjergene til frokost hos Mama Orengo, som bager  foccacia  til os i sin udendørs stenovn, langt oppe i de Liguriske bjerge. Vi kører i bil derop men der bliver mulighed for at spadsere en tur  hvis man har lyst til det.
  • Efter frokost kører vi tilbage til  Pigna og derefter videre til Nice lufthavn hvorfra vi flyver mod København kl 17.40. Ankomst København kl 20.00.
(ret til praktiske ændringer i programmet forbeholdes)

Praktisk info

Betaling og afbestillingsbetingelser: Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. Depositum på kr. 1.500,- ved bestilling. Restbeløb 2 mnd. før afrejse. Depositum tilbagebetales ikke ved afbestilling. Hvis rejsen aflyses pga. for få tilmeldte, gives depositum retur. Rejsen er omfattet af Rejsegarantifondens dækning.
  •  Et enkelteværelse med eget bad koster 1500 kr ekstra.
NB! Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede.  Ønsker du mere information om rejsen eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte  Pia Scharling fra PUST Rejser tlf. 31264100. www.pustrejser.dk.