Mad, vin & vandring

Kort beskrivelse: Afstressende livsnyderdage for rejsende der sætter pris på at røre sig og  spise godt -  en god kombination.Udgangspunktet er middelalderlandsbyen Castelvittorio, som næsten helt uberørt af turismen, ligger som en fredelig oase i udkanten af nationalparken. Daglige gåture i de Maritime Alper i Ligurien, i Middelhavets smukke og bagland og derudover er der gjort meget ud af måltiderne.   

Pris: 10.300

Næste kursus-rejse: 10. - 16. maj 2020  Bestil plads Se alle rejser



Mad, vin & vandring er først og fremmest et sansebombardement i vidunderlige omgivelser i et skønt område i Italien. Store naturoplevelser venter kombineret med spændende kulinariske oplevelser.  En dansk guide står i spidsen for vandreturene i samarbejde med en italiensk professionel naturvejleder. En særlig rejse for alle der kan lide at være udendørs – i godt selskab og som samtidig sætter pris på god mad og vin.  

Rejsen er stort set alt inkl.:

  • Fly København/Nice t/r
  • Transfer t/r  Nice lufthavn til destinationen i Italien
  •  ophold i den smukke middelaldrelandsby Castelvittorio
  • 3-4 vandreture  i de Liguriske alper – af varierende længde.
  • Cykeltur  i de Liguriske alper på el-cykel – med guide (tilkøb*)
  • Morgenmadsbuffet
  • 6 dejlige middage
  • Lækker picnic-frokost
  • Besøg i kapel i nabobyen Pigna med fantastiske fresker fra år 1500
  • Til torvedag i kystbyen Ventimiglia
  • En eftermiddag* i det Liguriske køkken /med lokal kok
  • Vinsmagning af gode lokale vine
  • Foccacia bagning i bjergene i udendørs ovn /
  • Vandretur  – eller cykeltur – langs Middelhavet til den smukke by San Remo
  • *Mindre ekstrabetaling

Vandreturene ledes af den erfarne vandrer Dorte Lemvigh.  Dorte er uddannet fysioterapeut og tilbyder desuden morgenseancer med opvarmning af kroppen inden dagens udfoldelser. Og med sin mange årige baggrund som fysioterapeut vil hun undervejs på turen kunne vejlede og rådgive om kroppens funktioner og dele ud af sin erfaring med vandring før og under rejsen.

Naturen er betagende og der er gode muligheder for at se ørne og andet dyreliv samt en frodig flora. Især når man kommer lidt op i højderne, er blomsterstanden på denne tid af året overraskende – der er både orkideer og rhododendron og meget andet.

Turene er lette/middelsvære og af  4-5 timers varighed. Længden af turene kan justeres efter deltagernes formåen og ønsker.

Turene er varierede – der vil være en tur til kysten og en tur til San Remo; en tur op over trægrænsen og en tur langs med Nervia floden på den antikke saltrute eller en tur forbi de 14 madonnaer.

Ring gerne til PUST Rejser  31264100 eller til guiden Dorte Lemvigh 23306335 hvis du har spørgsmål vedr. vandreturene eller rejsen som sådan.

Udgangspunktet er enten der hvor vi bor i Castelvittorio, eller man bliver kørt i minibusser til startstedet for dagens vandring.

Stedet: 65 km fra storbyen Nice og 20 km fra Middelhavet ligger den pragtfulde ældgamle by, Castelvittorio. Byen er grundlagt ca. år 900 og er bilfri af den simple grund, at gaderne er for smalle til vor tids køretøjer. Middelalderlandsbyen Castelvittorio er en uspoleret og autentisk perle, der ligger i de Liguriske bjerge, midt i vidunderlig natur med dejlige restauranter og charmerende boliger.

• Indkvartering i hyggelige lejligheder i landsbyen. Husene er nyrestaurerede og istandsat meget smagfuldt. Værelserne er forskelligt indrettede – men alle har en skøn udsigt.

• Morgenmaden serveres i *Asilo’en som ligger lige midt i landsbyen – en gennemrestaureret bygning, der i tidernes morgen blev brugt som børnehjem. I dag er det byens kulturcenter med spisesal, køkken og tagterrasse – alt til fri afbenyttelse af PUST Rejsers gæster.

• Middage spises samlet på de lokale restauranter med velsmagende regionale retter.

Frokosten består enten af en medbragt madpakke eller indtages på et trattoria.

Vejret. I maj er vejret som regel varmt og solrigt men det kan også være lunefuldt i bjergegnene.

Restauranter & maden er et kapitel for sig…

Der er ikke færre end fire storartede restauranter i den lillebitte by Castelvittorio, der især præsenterer det lokale køkken og sæsonens råvarer. Glem alt om “turistfælde” restauranter. Vi skal indtage måltider tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.


Ugens Program

Detaljeret plan Mad, vin & vandring 10-16 maj 2020  
  • Dag 1
  • Afrejse fra København til Nice kl.10.30.
  • Afhentning med PUST bussen direkte til destinationen Castelvittorio, ca. 1,5 times kørsel fra Nice over grænsen til Italien og landsbyen Castelvittorio I Nerviadalen.
  • Man vises tilrette I diverse lejligheder og kl. 17.00 mødes vi til en mindre gåtur rundt I Castelvittorio og general information om stedet og ugens aktiviteter.
  • Vi slutter rundtturen af med en aperitif og derefter middag på en af de lokale restauranter.
  • Dag 2
  • Hver dag morgenmadsbuffet i asilo’en kl 8.00-9.30.
  • Dalbyen Pigna, kapel Bernado, floden Rio Carne, Passocchio kapellet forbi de 14 madonnaer.
  • Frokost på trattoria La Posta.
  • Kl. 16.00 er der mini-kitchencourse* for de interesserede hos den lokale festlige kok Terry Prada. Og middag bagefter hvor vi skal smage på lækkerierne.
  • Dag 3 kl. 9.30
  • Vandretur med den professionelle naturguide Diego  og PUST Rejsers guide Dorte Lemvigh på tur længere ind i dalen og besøger bla. Heksebyen Triora.
  • Om aftenen lækker middag INKLUSIV vinsmagning af gode piemontevine.
  • Dag 4  Kan man enten vælge at tage på en anden tur med Diego eller man kan tage på el-cykeltur* - ligeledes med guide. Denne gang op over trægrænsen til Colle Melosa. Varighed 4-5 timer.
  • *ekstrabetaling.
  • Om aftenen middag på områdets bedste restaurant TERME der er med I Michelins “kniv & gaffel-guide” over restauranter der er “en omvej værd”
  • Dag 5
  • heldagstur til kysten.
  • Kæmpe fredagsmarked i Ventimiglia. Her vil der også være mulighed for at gå (eller cykle på lejede cykler) langs kysten til San Remo og videre så langt man orker. Husk badetøj:-) Eller man kan blive i Ventimiglia og hygge sig med at gå på marked, spise lækkerfiskefrokost og besøge den gamle højtliggende bydel med fantastisk udsigt over Middelhavet.
  • Om aftenen middag på en af de lokale restauranter.
  • Dag 6 er vi inviteret på søndagsfrokost hos familien Orengo. Mama Orengo viser os hvordan hun laver focaccia over åben ild og bagefter sætter vi os til bords til den skønneste frokost på et poetisk sted oppe I bjergene med udsigt til alle sider.
  • Middag på den lokale restaurant PORTICO, som er berømt i hele Italien for sit køkken der laver mad som “vor mama lavede den”.
  • Dag 7
  • afgang fra Castelvittorio kl. 9.00 og hjemrejse fra Nice lufthavn kl. 11.45. Ankomst København kl. 14.00.

Praktisk info

NB! Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede. 
  • Vedr. enkeltværelse: Et eneværelse med eget bad koster 1500 kr ekstra. Et eneværelse med delt bad med een anden person (af samme køn) koster 900 kr ekstra. Et dobbeltværelse har ingen tillæg.
  • Betaling og afbestillingsbetingelser: Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. Depositum på kr. 2.000,- ved bestilling. Restbeløb 2 måneder før afrejse. Depositum tilbagebetales ikke ved afbestilling. Hvis rejsen aflyses pga. for få tilmeldte, gives depositum retur.* Rejsen er omfattet af Rejsegarantifondens dækning.
  • Ønsker du mere information om rejsen eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte  Pia Scharling fra PUST Rejser tlf. 31264100. www.pustrejser.dk.