NYHED! Eksistens og ord

Kort beskrivelse: - med filosof Malene Trock Hempler. Hvad kan den filosofiske eksistenstænkning lære os i forhold til egne livsvalg og gerninger - i vores hverdag samt i forhold til vores omverden? Sammen vil vi læse tekstuddrag af Søren Kierkegaard, Jean Paul Sartre og Simone de Beauvoir. Hvad betyder ordene? Både filosofihistorisk og eksistentielt. Vi vil fordybe os i det skrevne, men også i det almindelige levede liv og samfundsliv. Hvilken tid lever vi i og hvad stiller vi op med livet som gave og opgave? Vi er alle menneske-lige, men det er ikke lige gyldigt hvordan vi opfatter det og derved hinanden. Deltagelse kræver ingen forkundskaber eller forberedelse.

Pris: 10.800

Næste kursus-rejse: 21. - 26. maj 2019  Bestil plads Se alle rejser“Eksistens og ord”

– under sydlige himmelstrøg i den pragtfulde middelalderlandsby Castel Vittorio med filosof Malene Trock Hempler.

Hvad kan den filosofiske eksistenstænkning lære os i forhold til egne livsvalg og gerninger – i vores hverdag samt i forhold til vores omverden?

Sammen vil vi læse tekstuddrag af Søren Kierkegaard, Jean-Paul Sartre og Simone de Beauvoir.

Hvad betyder ordene? Både filosofihistorisk og eksistentielt.

Hver dag vil dagens tekst blive introduceret og udleveret, så den kan læses i ro, hvor man ønsker det – i solen ved søen i nærheden, på en cafe eller stille på eget værelse. De fælles filosofiske samtaler foregår dagligt i smukt restaurerede lokaler – et tidligere kirkerum og en tidligere skolestue.

Vi vil fordybe os i det skrevne, men også i det almindelige levede liv og samfundsliv. Hvilken tid lever vi i og hvad stiller vi op med livet som gave og opgave? Vi er alle menneske-lige, men det er ikke lige gyldigt hvordan vi opfatter det og derved hinanden.

Kaster man et blik på idehistoriens gang, så rives ideer ned gang på gang. Kritik kan være justerende eller nådesløs og sønderlemmende – det er dyden. Fascinerende er det dog, at der rives ned for henrevet at bygge andet op og at kritikkens kraft således ikke kun er destruktiv, men også opbyggelig og selv udsætter sig for kritikkens mulighed ved sin ytring. Filosofien har i høj grad, siden Nietzsches samtidsdiagnostik – populært opsummeret som erklæringen af Guds død – beskæftiget sig med endeligheden, med vejen mod afgrunden og døden. Mangt og meget er erklæret slut, både metafysikken og historien. Alligevel bliver tanker til og ideer opstår. Mennesker bliver til, overlever, heler deres sår, rejser sig og går videre. Forandrer sig og forandrer verden. Finder forladte forestillinger og genopfinder dem. Finder vej og finder sammen – nogle gange.

Vi vil sammen søge at blive lidt klogere og det midt i skønneste omgivelser, der i sig selv er givende.

Som deltager vil du udover faglig indsigt i eksistensfilosofien få mulighed for at reflektere i dybden over eget liv og livsvalg. Du er velkommen til at ringe til underviseren Malene Trock Hempler hvis du har spørgsmål til det faglige indhold. Tlf. 28920928.

Prisen er inklusiv:

Fly København/Nice retur

Transfer Nice lufthavn/Castelvittorio t/r

5 dages ophold i lejligheder i Castelvittorio

Daglig undervisning

Halvpension + de fleste frokoster

Formiddagskaffe, frugt

Mini-kitchencourse*

Vinsmagning

*Mindre ekstrabetaling 

 

Stedet: 65 km fra storbyen Nice og 20 km fra Middelhavet ligger den pragtfulde ældgamle by, Castelvittorio. Byen er grundlagt ca. år 900 og er bilfri af den simple grund, at gaderne er for smalle til vor tids køretøjer. Middelalderlandsbyen Castelvittorio er en uspoleret og autentisk perle, der ligger i de Liguriske bjerge, midt i vidunderlig natur med dejlige restauranter og charmerende boliger.

• Indkvartering i hyggelige lejligheder i landsbyen. Husene er nyrestaurerede og istandsat meget smagfuldt. Værelserne er forskelligt indrettede – men alle har en skøn udsigt.

• Morgenmaden serveres i asilo’en som ligger lige midt i landsbyen – en gennemrestaureret bygning, der i tidernes morgen blev brugt som børnehjem. I dag er det byens kulturcenter med spisesal, køkken og tagterrasse – alt til fri afbenyttelse af PUST Rejsers gæster.

• Middage spises samlet på de lokale restauranter med velsmagende regionale retter.

Vejret. I maj er vejret som regel varmt og solrigt men det kan også være lunefuldt i bjergegnene.

Restauranter & maden er et kapitel for sig…

Der er ikke færre end tre storartede restauranter i den lillebitte by Castelvittorio, der især præsenterer det lokale køkken og sæsonens råvarer. Glem alt om “turistfælde” restauranter. Vi skal indtage måltider tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed og de langstrakte italienske måltider lægger en perfekt ramme for yderligere filosofiske diskussioner i godt selskab.

En eftermiddag inviteres vi indefor i det italienske køkken af den lokale farverige kor Terry. Hun vil lære os at lave pasta og pesto og andre egnsretter. Et festligt indslag imellem de filosofiske diskussioner.

Pia Scharling, ejer af Pust Rejser, vil være der hele ugen og stå for det praktiske. Hun er en varm ildsjæl, der kender området ud og ind.


Ugens Program

Rejseplan: Tirsdag den 21.maj 2019 afgang København med Norwegian direkte til Nice kl 10.30. Retur fra Nice Søndag den 26.maj kl 13.30. Ankomst København kl 15.45.  
  • DETALJERET PLAN 21-26 maj
   
  • Tirsdag den 21.maj ankomst til landsbyen kl ca 15.00.
Kl. 16.30 Velkomst og Introduktion v/Malene Trock Hempler 19.00 rundvisning i landsbyen v/PUST Rejsers Pia Scharling, med efterflg. middag på en af de lokale restauranter.  
  • Onsdag den 22. maj
NB! 8.00-9.30 Hver dag morgenmad i Asilo’en.  10.00  introduktion til dagens tekst 10.30 læsetid 12.45  frokost 14.15   - undervisning og eksistenssamtale/diskussion 16.30 fælles gåtur til dalbyen Pigna Kl. 20.00 middag på en af de lokale restauranter.  
  • Torsdag den. 23. maj
10.00 introduktion til dagens tekst 10.30 læsetid 12.45 frokost 14.15 undervisning og eksistenssamtale/diskussion 16.15 tilbud om minikitchen course ('ekstrabetaling 15 €). Kl. 20.00 middag (uanset om man har deltaget i madlavningskurset eller ej).  
  • Fredag  den 24. maj
9.30 intro til dagens tekst 10.00 formiddagstur til kysten til handelsbyen Ventimiglia til det ugentlige kæmpemarked. Frokost  og læsning på egen hånd. På stranden, på en cafe eller en bænk.  Retur til Castelvittorio kl 15. 17-19.30 - undervisning og eksistenssamtale/diskussion. Kl. 20.00 middag på en af de lokale restauranter.    
  • Lørdag den 25.maj
9.30 intro til dagens tekst 10.00 læsetid 11.00 Walk and talk opad bjerget og frokostbesøg hos Mama Orengo, som bager foccacia over åben ild. Vi er hjemme igen i landsbyen kl. ca. 16.00. 17-19.30 - undervisning og eksistenssamtale/diskussion Kl. 20.00 middag på en af de lokale restauranter.    
  • Søndag den 26.  Afrejsedag.
8.00 Afgang med minibus fra Castelvittorio til Nice lufthavn.  

Praktisk info

NB! Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede. 
  • Vedr. enkeltværelse: Et eneværelse med eget bad koster 1500 kr ekstra. Et eneværelse med delt bad med een anden person (af samme køn) koster 900 kr ekstra. Et dobbeltværelse har ingen tillæg.
  • Betaling og afbestillingsbetingelser: Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. Depositum på kr. 2.000,- ved bestilling. Restbeløb 2 måneder før afrejse. Depositum tilbagebetales ikke ved afbestilling. Hvis rejsen aflyses pga. for få tilmeldte, gives depositum retur.* Rejsen er omfattet af Rejsegarantifondens dækning.
  • Ønsker du mere information om rejsen eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte  Pia Scharling fra PUST Rejser tlf. 31264100. www.pustrejser.dk.