Cykling, vand & vin

Kort beskrivelse: Oplev glæden ved at cykle, få god motion, og oplev et vidunderligt hjørne af Italien fra en racercykel. Det er en cykelferie  for livsnydere i Parco Alpini di Liguri med daglige bjergture på racercykel i et fantastisk område i Italien, hvor også tour de france rytterne træner.  Turen er for dig der nyder at cykle på hobbyplan - eller gerne vil godt igang med cyklingen - og som desuden går efter de gode mad og vinoplevelser.

Pris: 7.500

Næste kursus-rejse: 23. - 29. september 2019  Bestil plads Se alle rejserCykelrejsen inkluderer:

 • Indkvartering 6 nætter i hyggelige smukt restaurerede lejligheder i Castelvittorio.
 • God morgenmad og 6 x  lækker aftensmad med vin.
 • 4-5 guidede heldagscykelture.
 • En aften med vinsmagning af vine fra naboregionen Piemonte.
 • Tilbud om en eftermiddag i det italienske køkken – et mini-madlavningskursus.
 • Tilbud om udflugter og vandreture  hvis man trænger til en pause fra cyklen.
 • Mulighed for enkeltværelse.

Ikke inklusiv er:

 • Fly (eller tog) fra København til Nice samt transport videre til destinationen Castelvittorio i Italien (ca 65 km).
 • Hvis du har din egen cykel med, transport af din cykel – både  med flyet og videre frem til destinationen.
 • Hvis du IKKE har din egen cykel med, leje af en racercykel i 5 dage.
 • Læs mere her om transport fra Danmark til Castelvittorio. PUST Rejser hjælper gerne med billetbestilling og afhentning på togstation eller i Nice lufthavn.

Oplev glæden ved at cykle, få god motion, og oplev et vidunderligt hjørne af Italien fra en racercykel.

Vi befinder os i Parco Alpini Liguri  i udkanten af de Maritime Alper, i den vestlige del af Italien, tæt på den franske grænse og 20 km fra Middelhavet.

Området omkring Castelvittorio er meget populært for cykelentusiaster. Der er masser af cykelruter og Tour de France holdene lægger ofte deres træningspas her.

Der er i ugens løb 4-5  cykelture. Du behøver ikke være i topform  – eller i nærheden af det,- men formen kan ikke undgå at blive forbedret i løbet af ugen.

Der er afgang fra Castelvittorio om morgenen,  men vi snupper en god kop kaffe på den første café. Senere lækker frokost på torvet i en af de smukke middelalderlandsbyer der ligger spredt i området. Retur til Castelvittorio midt på eftermiddagen, hvor du kan restituere dig indtil aftensmaden kl 20, som typisk består af 4-5 retter  med god vin.

Turene ledes af Kasper Goth som holder styr på tropperne på turene.  Du er naturligvis også velkommen til at tilrettelægge dine egne ture. PUST Rejser sørger for kort og vejledninger.

Du kan medbringe din egen cykel eller leje en. Begge dele er inkl. i rejsens pris.

Hvis du gerne vil holde pause fra cyklingen en dag kan du hoppe på en udflugt til Middelhavet 20 km derfra, til kystbyen Ventimiglia.  Eller læg cyklen fra dig en dag og tag på  vandretur i den fantastiske natur omkring Castelvittorio. Desuden tilbud om vinsmagning, køkkenkursus m.m.

 • Indkvartering i hyggelige  lejligheder i landsbyen. Husene er nyrestaurerede og istandsat meget smagfuldt. Værelserne er forskelligt indrettede – alle har eget badeværelse samt en skøn udsigt enten til piazza’en eller til Nerviadalen.  Vi bor allesammen i en radius af max. 100 meter fra hinanden.
 • Et eneværelse med eget bad koster 1500 kr ekstra. Et eneværelse med delt bad med een anden person (af samme køn) koster 900 kr ekstra. Et dobbeltværelse har ingen tillæg
 • Restauranter & maden er et kapitel for sig…

  Der er ikke færre end tre storartede restauranter i den lillebitte by Castelvittorio. Med  Pust Rejser  er de fleste måltider inkluderet i rejsens pris. Nogle af måltiderne spiser vi  i vores “Centro Culturale” – et mødested hvor der både er plads til at “hænge ud” enten på den store tagterrasse, i “biblioteket” eller i spisestuen. De fleste middage nydes på de bedste af områdets restauranter ,der især præsenterer det lokale køkken og sæsonens råvarer. Glem alt om “turistfælde” restauranter.  Vi skal indtage måltider tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.

  Italien er verdensberømt for velsmagende gastronomi, og denne egn er ingen undtagelse. Menneskene her er passioneret optaget af vildsvinejagt, svampe, kastanier m.m. En typisk menu består af forskellige antipasti (små kolde og lune foretter) derefter 2-3 slags pastaretter (f.eks. en Ravioli med fungi* (pastapuder med svampe), efterfulgt af minimum to slags kød (vildsvin, kanin eller lam) og til sidst dessert – og espresso. Dertil vin enten fra Ligurien, men ligeså ofte fra naboregionen Piemonte.

 •  Morgenmaden består af en lækker buffet serveret i Asilo’en.

Ugens Program

Ankomst til Castelvittorio i løbet af dagen mandag den 23. september  hvor der venter en let frokost. Derefter vises man tilrette i sin indkvartering. Om eftermiddagen introduktion til Castelvittorio og omgivelserne og derefter velkomstmiddag samt detaljeret program for ugen.
 • De flg. dage fælles cykelture i det fuldstændig fantastisk smukke landskab i Liguriens bjerge og bakker. F.eks. til landsbyerne Bajardo og Perinaldo, til Colle Melosa (1870 m), til kystbyerne Ventimiglia samt tur langs Middelhavet til den smukke by San Remo. Der er anlagt en ny cykelsti langs Middelhavet, som strækker sig fra Ospidaletti i vest til San Lorenzo al Mare i øst.
 • I løbet af dagene forskellige tilbud, hvor man kan vælge at holde pause fra landevejen og istedet kaste sig over et mini-køkkenkursus, vinsmagning m.m.
 • Afrejse søndag den 30 september.
   

Praktisk info

Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede.  Betaling og afbestillingsbetingelser: Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. Depositum på kr. 2.000,- ved bestilling. Restbeløb 40 dage før afrejse. Depositum tilbagebetales ikke ved afbestilling. Hvis rejsen aflyses pga. for få tilmeldte, gives depositum retur. Rejsen er omfattet af Rejsegarantifondens dækning. Ønsker du mere information om rejsen eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte  Pia Scharling fra PUST Rejser tlf. 31264100. MAIL: info@pustrejser.dk