Cremona – violinbyggerbyen

Kort beskrivelse: En helt særlig rejse for alle musikinteresserede. Et besøg i en instrumentbygger tradition der går helt tilbage til Stradivarius og Amati familierne som byggede violiner, bratcher og celloer i 1600 tallet. Instrumenter som den dag idag er stærkt efterspurgte. Turen guides af solobratchist i DR SymfoniOrkestret Claus Myrup, som udover at være professionel musiker er en gudsbenådet fortæller og en vidende og engageret guide i Cremona.

Pris: 12.300 kr.

Næste kursus-rejse: 5. - 10. maj 2021  Bestil plads Se alle rejserRejsen er inklusiv:

 • Direkte fly København/Milano t/r*
 • Afhentning i lufthavnen ved milano og transfer t/r Milano/Cremona I bus
 • 5 nætters ophold (inklusiv dejlig morgenmad) på 4*-hotel, Delle Arti i Cremona.
 • Middag eller frokost hver dag på diverse gode restauranter.
 • Guidet rundvisning på Museo dei Violini – Stradivarius museet.
 • Besøg i 2-3 instrumentværksteder i Cremona.
 • Guidet rundvisning i den fantastiske katedral i Cremona fra 1100-tallet.
 • Foredrag om Monteverdi – ”operaens fader”og født i Cremona.
 • Udflugt til den smukke by Mantova hvor Monteverdi havde sit virke.
 • Verdi-udflugt til Villa VERDI i Sant’Agata, hvor han boede i 50 år samt besøg i den finurlige landsby Busseto hvor vi finder Teatro Guiseppe Verdi.
 • Besøg  og frokost hos en Parmaskinke/culatello producent.
 • Duokoncert og foredrag af og med Claus Myrup.
 • Samt 4 Klassiske koncerter – bl.a på Stradivarius museet, hvor vi overværer Matiné koncert med musik spillet på museets instrumenter, Monteverdi koncert i Teatro Ponchicelli og en storslået requiem opførelse i Chiesa Sa Marcellino af barokkomponisten Jommeli. Der er Monteverdi festival i Cremona mens vi er der.
 • Duokoncert og foredrag af og med Claus Myrup.
 • Praktisk guide – PUST Rejser’s Pia Scharling.
 • *Du er velkommen til at selv sørge for transport til Milano og i så fald fratrækkes rejsens pris 2.500 kr. Skriv i kommentarfeltet ved tilmeldingen.

 

En helt særlig rejse for alle musikinteresserede til violinbygger-byen Cremona i Norditalien – et must for musik elskere. Byen Cremona huser flere end 18 instrumentbygger-værksteder og overalt er man omgivet af referencer til den klassiske musik. Berømte musikere lægger ofte vejen forbi byens smukke teatersal Teatro Ponchielli og året rundt er der koncerter, festivaler m.m. Vi skal tilbringe 5 spændende dage i Cremona & omegn – og vi lover at tiden kommer til at flyve, – især i Claus Myrups gode selskab.

Selvom man ikke nødvendig selv er udøvende musiker er musikkens hemmeligheder fascinerende for alle der holder af musik. Claus Myrup får os til at lytte og forstå mere om klang og om lyd – og om musik. Vi kommer rundt omkring både instrumenternes tilblivelse og musikernes indflydelse på instrumenterne. Det hele spiller sammen.

Derudover er der meget andet spændende emner at tage fat på i Cremona og omegn, som har en af italiens flotteste domkirker fra 1100-tallet. En lidt underspillet by, som PUST rejser har kastet sin kærlighed på.

Kom selv og se – og lyt!

 

Om Cremona

Byen Cremona ligger i den region i Norditalien der hedder Lombardiet ved floden Addo, som er en del af PO flodens delta. I 2012 fik den plads på Unescos verdensarvs liste pga byens betydning for instrumentbygger håndværket.

Byen har siden 1600 tallet været kendt for sin tradition indenfor instrumentmager faget – særligt strengeinstrumenter (violin, bratch, cello, guitar og harpe). Der er den dag idag ikke færre en 18 instrumentbygger værksteder i byen og overalt er byen præget af denne stolte håndværkertradition.

Vi bliver inviteret indenfor hos en instrumentmager og ser ham – eller hende- bearbejde det stykke træ der efter flere måneders arbejde, skal blive til en violin, der vil blive solgt til høje priser. Desuden besøger vi Academia Cremonensis, som er en skole for violinbyggere, der har elever fra hele verden.

Et besøg på Museo del Violino er naturligvis en del af planen.  Et fantastisk museum der udover at beskrive violinens historie også præsenterer en violinbygger-workshop; et rum der forklarer om akustik; en udstilling af stradivarius instrumenter – både violin, bratcher og celloer; en fantastisk flot koncertsal (der godt kan minde lidt om vores egen DRkoncertsal) og meget mere. Et spændende og interaktivt museum hvor besøget dér, afrundes med en koncert i koncertsalen, som spilles på museets beholdning af originale stradivarius instrumenter.

I Cremona boede nemlig violinbyggeren Antonio Stradivari (1644-1737). Han byggede violiner som anses for at være noget af det ypperste, der nogensinde er skabt inden for dette område – det gælder både med hensyn til den klanglige og den håndværksmæssige kvalitet. Han – og en anden berømt instrumentmager Guarneri – var elev af  mestrene Andrea og Nicola Amati  som siges at have opfundet violinen, som det instrument, vi kender i dag.

Der findes stadig over 600 eksemplarer af Stradivarius’ produktion, og de sælges til meget høje priser.

Også operaen blev født i Cremona.

Man siger, at den moderne form for opera blev født i Cremona i 1567 af en nyskaber indenfor sangkunsten ved navn Monteverdi. Men allerede inden da var byen kendt for at have håndværkere, der skabte tidens bedste strengeinstrumenter.

Byens opera Teatro Ponchielli er Cremona smukke teater og vi prøver naturligvis at få billetter til en forestilling. Det kommer vi tilbage til når teatrets program for foråret 2020 foreligger.

Et  særligt indslag bliver en lille koncert med Claus Myrup og pianist.

Midt i byen knejser det højeste kirketårn i Italien (120 m) over den imponerende og smukke romanske katedral. Byen har flere imposante bygningsværker der vidner om fordums storhed. Katedralen er fra 1100-tallet og et imponerende og smukt bygningsværk.

Villa Verdi

Guiseppe Verdi blev født ikke langt fra Cremona og boede næsten 50 år indtil sin død i 1901  i den lille by Sant’Agata i VILLA VERDI. Han voksende op i Busetto i nærheden og vi aflægger besøg både i Villa Verdi, som er åbent for besøgende, og i den pittoreske og interessante by Busetto.

Maden

Cremona ligger på grænsen op til regionen Emilia-Romagna og det afspejles i den lokale mad, som har masser af ost (parmeggiano), parmaskinke og pølser, ravioli og mange andre kulinariske specialiteter. Med PUST Rejser er de lokale restauranter altid nøje researchet og man kan forvente at få serveret rigtig god mad ved alle fælles måltider.

Mantova

Dagsudflugt* til den fantastisk smukke by Mantova, som er på UNESCO’s liste over kulturarv. Den kaldes også for Italiensk “Sleeping beauty” fordi den ikke har ændret udseende siden middelalderen. Vi  besøger Dogepaladset og Palazzo Te hvor Monteverdi huserede og ser fantastiske fresker. mest berømt er giganternes sal med fresker i loftet.

Desuden prøver vi at få billetter til en koncert i det smukke gamle Teatro Bibiena.

Hotellet

Vi skal bo på et lækkert 4* hotel i Cremonas centrum der hedder Hotel Delle Arti.

 

 


Ugens Program

 • Dag 1.
 • Ankomst Milano, afhentning i bus og ca 1 times kørsel til Cremona. Introduktion til opholdet ved Claus Myrup samt en mindre tur rundt i byen. Om aftenen middag på en god restaurant.
 • Dag 2.
 • Vi lægger ud med besøg i et violinbygger værksteder hvor vi ser et instrument tage form.
 • Om eftermiddagen besøg på  Musee Violino efterfulgt af en matine koncert.
 • Om aftenen koncert i Teatro Ponchielli.
 • Dag 3.
 • Heldagstur til Villa Verdi  hvor Verdi boede i 50 år og videre til Busetto hvor Verdi blev født og som er en spændende landsby at besøge. Optræden i Teatro Verdi i Busetto  af en sopran og en tenor og pianist som naturligvis synger Verdi arier. Frokost ved et berømt "skinkested" med tilhørende besøg i skinkekælderen samt en mindre vinsmagning af lokale vine - og skinke naturligvis.
 • Om aftenen inden middagen duo koncert med Claus Myrup og pianist.
 • Dag 4.
 • Heldagstur til Mantova - Monteverdis hjemby.  Besøg i palazzo Ducale,palazzo Te m.m. i den smukke by Mantova. Om aftenen skal vi høre et storslået Requiem af barokomponisten Jommeli.
 • Dag 5.
 • Delvis fridag i Cremona. Nærmere program følger.
 • Dag 6. Hjemrejse

Praktisk info

NB! Der er brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede. 
 • Vedr. enkeltværelse: Et eneværelse med eget bad koster 1800 kr ekstra.
 • Betaling og afbestillingsbetingelser:Depositum ved tilmelding er lig med prisen for din flybillet eller togbillet til Milano + 500 kr i administrationsgebyr.  Restbeløbet (minus de 500 kr i adm. gebyr) betales 2 mnd. før afrejse.  Beløbet returneres ikke ved senere afmelding.
 • Rejsen arrangeres af PUST Rejser. Yderligere info og tilmelding til 31264100 eller mail: info@pustrejser.dkRejsen er omfattet af Rejsegarantifondens dækning.
 • Ønsker du mere information om rejsen eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte  Pia Scharling fra PUST Rejser tlf. 31264100. www.pustrejser.dk.