Martin Jantzen

Singer-songwriter og musikproducent

Biografi

Martin Jantzen er sanger og sangskriver på en lang række projekter. Jeg har været meget aktiv sanger, men har i takt med familieforøgelsen kastet mig over kompositioner, projekter og sangskrivning. De senere år har Martin Jantzen skrevet tekst og musik til de professionelle revyer blandt andet Cirkusrevyen og Nykøbing F revyen. Jeg har komponeret og arrangeret til en række kor de seneste år og står også i spidsen for et kvindekor i Lyngby. Jeg er musiklærer på en skole i Lyngby.

Sanger, bla. Gladsaxe Teater 1995-2004
Jeg har været med på en række vidunderlige musical-produktioner. I en del år var jeg fast- ansat på Gladsaxe Teater under Flemming Enevold.

Sanger og solist, Læderhalsene 1999-2011
Med Læderhalsene har jeg været i Chicago, New York, Tuson, Cannes og på Samsø. Har i den forbindelse arbejdet sammen med DR underholdningsorkesteret og satiregruppen Selvsving på P3.

Sanger, Sydhavnens Helte – 1999-2009
Forsanger i det københavnske orkester Sydhavnens Helte. Det blev til en dejlig tid med koncerter over hele landet. Bandet nåede at udgive 3 plader. Sanger også i orkesteret Baggårdens Helte og sang-kvarteten SOS

Lærer, Lundtofte Skole, Lyngby – 2002-2017
Jeg har en bachelor i pædagogik fra Zahles Seminarium og underviser på en skole i Lyngby. Er derudover tilknyttet Sprogpiloterne hvor jeg underviser i musikalsk nabosprogsundervisning.

Korinstruktør, CC, Lyngby – 2007-2017
Det dygtige kvindekor, Chilli Chicks i Lyngby, tilbød i 2007 fast stilling som kor-instruktør/ arrangør. Det har budt på koncerter i ind og udland. I 2014 spillede vi i FN-bygningen i New York, i 2017 spillede vi koncerter i Reykjavik på Island og i 2019 har vi indspillet tre sange om Lyngby og Taarbæk. Arbejder her sammen med arrangør, Lone Selmer og sanginstruktør, Johnny Jørgensen.

Tekstforfatter og komponist – 2011-2017
Siden 2011 har jeg skrevet sange og tekster til de danske revyer – Cirkusrevyen, Hjørringrevyen, Ganløserevyen, Skagenrevyen, Helsingborgrevyen o.m.f.
Derudover har jeg skrevet tekst og musik til julekalenderen “Max og Mulle”, kortfilmen “Fogeden”, teaterstykket “jaget vildt” og radiostykket “Heltene”. På Eksistensen har jeg i 2018 udgivet bogen “Martin Luther – på fire minutter”

Musiker, Norden i Skolen – 2013-2014
Jeg har de sidste to år haft ansvaret for musikdelen på portalen www.nordeniskolen.org. Jeg har sammen med et pædagogisk fagteam udviklet en række sange og tekster til siden som er en uddannelsesportal som benyttes i hele norden.

Komponist på Parkinson-projekt – 2016-2018
Igennem de sidste 20 år har fysioterapeut Birgitte Brabrand arbejdet med Parkinson- patienter. For 10 år siden begyndte hun at arbejde med musik i forbindelse med hendes behandling. Jeg har skrevet 28 numre til projektet som bliver brugt af Fysioterapeuter og Parkinson-ramte til gå-træning.

Tekstforfatter på sangene om Lyngby og Taarbæk – 2019
I et større projekt har jeg udfra 114 lyngbyborgere og 102 Lyngbybørns fortælling om Lyngby og Taarbæk, sammenskrevet deres historier om byen.

Bachelor i pædagogik – N. Zahles seminarium 2002. Musik-pædagogik – N. Zahles 2004

Er primært sanger, men spiller klaver og trommer. Det er blevet til elleve plader og to publikationer foruden en række revysange. Komponerer til flere projekter – senest parkinsonforeningen i samarbejde med fysioterapeut Birgitte Brabrand.

  • +45 61 33 65 85
  • martinjantzen@me.com