Afrejse fra København kl. 9.10 direkte til Firenze hvor der
venter en bus der kører os til rejsens faste base - Trevi. Busturen varer godt 2 timer, så medbring en sandwich fra enten København eller Firenze.
Ankomst Trevi ca kl. 15.00.
Indcheckning på hotellet og derefter mødes vi i hotellets gårdhave
hvor Helle Brønnum Carlsen giver en introduktion til Umbriens cucina samt
til madanmelder faget. Derefter spadserer vi til aftenens spisested Norcineria Medei, som faktisk er en slagter med tilhørende spisepladser. Således får vi en god start på Umbriens tradition for kød på menuen.
Denne første middag er inklusiv vin og vand.
Dag 2
I dag skal vi udforske Trev som bla. byder på et olivenoliemuseum, hvad der passer Helle B.C. godt idet hun er expert i olivenlie. Så et foredrag om olivenolie er oplagt denne dag. Desudn skal vi smage på olie -og senere på vin med tilhørende bruscetta, som gør det ud for en let frokost.
Kl.17.00 afgang til fods til trøffelstedet, S. Pietro a Pettine. Her venter os en trøffelevent, som bl.a. indbefatter at forstå hvordan man opstøver trøflerne. Derefter en 4-5 retters prestige-middag. Vin for egen regning.
Dag 3
Udflugt til Assisi hvor vi håber at få lejlighed til at møde
den danske munk Theodor Jørgensen, som vil fortælle om basilikaen hvor helgenen Frans af Assisi (1181-1226) ligger begravet.
Derefter tid på egen hånd i Assisi.
Retur til Trevi hen på eftermiddagen.
Om aftenen god middag på Albergo Il Terziere.
Vin for egen regning.
Dag 4
I Trevi afholdes der i oktober måned en sagra – en byfest -
for Den sorte Selleri. Trevi sellerien er dog ikke sort men nærmere
mørkegrøn, men dens smag er udsøgt. Vi besøger Alvaro som dyrker sellerien udenfor byen og hører nærmere om den specielle grøntsag. Desuden andre lokale aktviteter i f m byfesten.
Middag på turens mest hypede restaurant Il Monastero.
Dag 5
Markedsdag i Montefalco
Besøg på et lokalt madmarked hvor vi selv køber ind efter
Helles anvisninger til en picnic.
På hjemvejen besøg på vingård med dertil hørende smagning.
Om aftenen middag inkl. vin & vand på La vecchia Posta på torvet i Trevi.
Dag 6
Udcheckning fra hotellet.
Vi siger farvel til Trevi og kørere sydpå mod Rom, men med
en afstikker til Norcia, hvor vi først skal besøge en osteproducent der laver
fremragende fåreoste – Pecorino.
Derefter videre til endnu en bondegård hvor der produceres pølser,
oste, linser, safran, nougat, honning, marmelade, håndlavet pasta, olie og
meget mere.
Her spiser vi en udsøgt frokost inden vi mætte og glade
fortsætter til lufthavnen i Rom.