Nyhedsbrev August 2015

Indian summer og dejlige sommerdage i Danmark. Men snart rusker efteråret i os og så er det rart at vide, at man kan se frem til en uge med næsten-garanti blå himmel og sol –  i Ligurien.

Det er der nemlig mange af jer, der allerede har sørget for og derfor “am I proud to announce”, at der er udsolgt på Naturrejsen den 15.sep og på Sangrejsen den 26.august.

Til gengæld kan Castelvittorio stadig friste med en sangrejse den sidste uge af september; med Kunst og Gastronomi 1. uge af oktober samt YOGA over 5 dage – sidstnævnte med tilbud om en ekstra gratis overnatning.

Et nyt dejligt menneske har nu sluttet sig til  rækken af PUST Rejsers dygtige undervisere/rejseledere. Det er kulturpersonen Louise Svanholm, som vil fungere som kulturformidler på kunst og gastronomirejsen den 30.september. Udover at være ekstremt velduddannet både indenfor kunst og litteratur, er hun yderst veltalende og hun bliver med garanti et godt og spændende selskab både på turene til Jorn’s Hus i Albisola og Monet vandringen i Bordighera, samt som generel formidler af Italiens rige kultur.

Her et foto af den skønne Louise – og I skal heller ikke snydes for et snapshot af sanglærer Ulla Hempel og yogalærer Mabel Kernn. Mabel er fotograferet ved den pragtfulde, krystalklare bjergsø som ligger tæt på Castelvitorio. Alle 3 herlige mennesker med noget at byde på, fagligt og menneskeligt. Så kom ud af busken og vær med til at fylde deres hold op.

  

Og så har vi bare minderne tilbage fra denne sommers musikfestival i Castelvittorio. Stemningen var næsten magisk da 8 danske sangere og musikere sang og spillede sig igennem smægtende italienske operaarier, Barberen i Sevilla, Eine Kleine Nachtmusik og meget, meget mere. Og  i anledningen af Carl Nielsen året indimellem krydret  med Carl Nielsen sange og værker.

Det ville være synd at sige at Carl Nielsen er kendt i Italien, men jeg ved vi gjorde en lille forskel denne sommer. Den danske sang fik en meget flot præsentation.

Det var en helt særlig oplevelse, at høre De 4 Dresiger – og baryton William Jønch Pedersen -synge en 4-stemmig udgave af I Danmark er jeg født, sammen med Sænk kun dit hoved du blomst, Tit er jeg glad og mange flere.

Lyt og se oplevelsen her. Bemærk den italienske mand (for italiener det var han) på 1. række til højre,  som checker sin mobiltlf under afsyngningen. Italierne er midlt sagt ikke så formelle som vi er, når det gælder do’es and don’ts. Måske er det derfor vi holder så meget af dem:-)

En you-tubevideo med highlights fra alle koncerterne er under udarbejdelse og kommer i næste nyhedsbrev.

Der er trængsel på det lille torv i Castelvittorio og i hjørnet står Tafé og tilbereder en megasandwich med friske tomater og basilikum og fantastisk olivenolie. Mums!

 

Samme Tafé gæster iøvrigt PUST Rejsers dansk/italienske venskabsarrangement den 1. november, hvor der er igen er fest i Krudttønden med vores Italienske venner. Mød stjernekokken fra Castelvittorio Terry Prada og hendes tro væbner Tafé samt vinbonden Mauro – fast leverandør til  af dejlige Piemontevine. Han kører herop med sin VAN fyldt med lækker Barolo, Barbaresco og Barbera og tilbyder vinsmagning.  Der kommer også musik selvfølgelig. Sopranen Elsebeth Dreisig og måske andre musikalske venner.  Så reserver søndag den 1. november, for dér skal du til Castelvittoriofest på Østerbro.

Ci vediamo!

Pia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *