Ligurisk aften i det Italienske Kulturinstitut

Ligurisk aften
Tirsdag den 19. januar 2016 kl 19.30
Gratis entré.

Adresse: Det Italienske Kulturinstitut, Gjørlingsvej 11, 2900 Hellerup

PROGRAM

Smag på Ligurien
Den liguriske kok – med Dario Fo’sk fremtræden – Terry Prada er på besøg i København og byder på smagsprøver fra Nervia dalen i Ligurien, krydderurternes region. Det er her pesto’en kommer fra oprindeligt og det liguriske køkken er typisk med masser af grøntsager og krydderurter. Dertil et glas rødvin fra Ligurien, den berømte Rosesse, som var Napoleons yndlingsvin, eller et glas hvid Pigato.

Olivenolie
Præsentation og smagning af den fineste olivenolie fra de Liguriske bakker, presset på de små Taggiasca-oliven. En delikat og helt frisk olivenolie.

Kunst

Asger Jorn boede de sidste 20 år af sit liv i Albissola i Ligurien, som han kaldte sit Italienske paradis. Hans hus i Albissola er idag museum og står præcist som da han levede. Rigt udsmykket med oprindelig kunst alle vegne i form af keramik, mosaik og væg malerier. Et unikt sted som i dag er museum åbent for publikum. En særlig gæst denne aften er kuratoren af Casa Jorn i Albissola, kunsthistoriker Luca Bochicchio, som er på besøg fra universitetet i Genova. Han er en dedikeret Jorn-fan og dygtig formidler og fortæller om Jorns år i Albissola og etableringen af Casa Jorn som museum. Et unikt møde og en enestående lejlighed til at møde en ægte Jorn-afficionado.

Natur
Biolog, cand.scient og foredragsholder Claus Helweg Ovesen er noget så sjældent som en dansker med stor viden om naturen i De Liguriske Alper. Han fortæller på sin levende facon særligt om naturen i Nerviadalen i Ligurien og præsenterer et mindre slideshow fra naturparken Parco Alpi Liguri – De Liguriske Alper.

Musik
En dansk/Italiensk musikfestival finder sted hver sommer i Castelvittorio og Pigna i Nerviadalen i Ligurien. Fra denne festival præsenteres to af sidste års unge talenter sopranen Marie Dreisig og barytonen William Jønch Pedersen. De synger sange fra sidste sommers repertoire, italienske arier af Donizetti, Rossini og Puccini samt en duet fra Maskerade af Carl Nielsen, som i anledning af Carl Nielsen-året fik særlig opmærksomhed ved Festival Alta Val Nervia 2015.
Læs mere på det italienske Kulturinstitut’s hjemmeside

pesto

 

Gå videre til rejsekalenderen for 2016