FORSLAG til aktiviteter i Castelvittorio & omegn

 • Corso di Cucina / Mini-madlavningskursus i Castelvittorio

En underholdende eftermiddag i det italienske køkken i Castelvittorio under ledelse af den farverige lokale kok Terry Prada (der taler glimrende engelsk). Bliv introduceret til den lokale specialitet Turtun’en- en meget velsmagende grøntsagstærte og til pestoen – Liguriens stolthed – og selvfølgelig pastamaking m.m..

Varighed 2 – 4 timer. (Eller efter nærmere aftale)

Pris: 20 euro per person.

Maximum: 12 deltagere.

 • Udflugt til kystbyen Ventimiglia.

Besøg i en olivenpresse og smagning af olivenolie. Olivenolien er helt central i Liguren. De gyldne dråber er presset på de små Taggascia oliven og olien er kendt for at være meget delikat. Desuden besøg på det farvestrålende madmarked i Ventimiglia samt slentretur i den gamle bydel i Ventimiglia.

Varighed 4 timer. (Eller efter nærmere aftale)

Pris: 25 euro per person.

 • Vinsmagning i Castelvittorio

  Den charmerende vinbonde Mauro Dogliani fra naboregionen Piemonte kommer på besøg og præsenterer sine vine: Barolo, Barbaresco, Barbera, Nebbiolo m.fl. En spændende og lidt anderledes vinsmagning hvor alle sanser kommer på arbejde. Mauro Dogliani taler glimrende engelsk og er en passioneret og spændende vinproducent.

Varighed: Ca. 3 timer.

Pris: 15 euro per person.

 • Udflugt til Dolce Aqua.

 • En interessant landsby lidt længere nede i Nerviadalen med et fæstningsværk, og den smukke bro over Nervia floden, som Monet malede og en usædvanlig gammel bydel med stejle krogede gader. Desuden besøg i en lille bitte biograf der viser en 3D film om naturen i Nervia dalen med indlagte sanseoplevelser – dufte, lyde m.m. En lidt speciel, men meget poetisk oplevelse.

Varighed: 3 timer.

Pris: 15 euro per person.

Vandreferie castelvittorio

 • Vandretur til trægrænsen.

  Halv- eller heldags tur til Monte PietraVecchia (2000m højde) med den professionelle bjergguide Diego som viser rundt. Der er ikke tale om at vandre – kun mindre distancer hist og her – men en del kørsel. Naturen er enestående og den ene smukke udsigt afløser den anden.

Varighed: min. 4 timer (Eller efter nærmere aftale)

Pris: 50 euro per person.

 • Cykling på Colle Melosa

  . El cykel eller mountinbike. En dag på cykel i 2000 m højde. Naturen er betagende og den ene fantastiske udsigt  afløser den anden.  Frokosten serveres på restauranten på Colle melosa, hvor vi også lejer cykler. Kaffen indtages evt i liggestolene på engen udenfor hotellet.

Varighed: min. 4 timer (Eller efter nærmere aftale)

Pris: 50 euro per person.

 • Rundvisning i dalbyen Pigna

Vandretur ad æselstien til Pigna, hvor vi kigger ind i kirken Saint Michele med guld-altertavle og videre til et lille kapel lidt uden for Pigna, dekoreret med kalkmalerier af middelaldermaleren Canavesio (ca. år 1450). Spadsereturen fortsætter til den gamle vandmølle til de flade klipper langs Nervia floden. Her er mulighed for et dyp i det iskolde vand. Turen er i alt på 5-6 km. Guide Pia Scharling.

Varighed: 3 timer.

Pris: 10 euro per person.

 • Vandretur  og foccacia-making

 • til udsigtspunktet San Sebastiano og videre på besøg hos familien Orengo, hvor der er tændt op med velduftende eucalyptusbrænde i den udendørs stenovn. Mama Orengo demonstrerer hvordan hun laver foccacia, pizza og lækkert brød. Udsigten er formidabel og eftermiddagen byder på et helt unikt besøg hos en italiensk familie med dybe rødder i egnen. Vi spiser lækkerierne sammen og retur til Castelvittorio på gåben ca. 4 km hver vej.

Varighed: 4 timer.

Pris: 20 euro per person.

Foccacia making

 • Udflugt til den smukke kystby Bordighera

  , hvor Monet boede en vinter i 1863. Rundvisning i den gamle bydel i Bordighera samt et kig i Villa Garnier med en fantastisk flot have med udsigt udover havet. Aperitif på strandpromenaden og måske et dyp i Middelhavet.

Varighed: 4 timer.

Pris: 25 euro per person.

Villa Garnier i Bordighera

 • Udflugt til den berømte botaniske have Hanbury Garden

  som ligger mellem Menton og Ventimiglia. Turen kan evt. slås sammen med besøg i Ventimiglia eller i Menton.

Varighed: 4 timer. (Eller efter nærmere aftale)

Pris: 45 euro per person.

 • Udflugt

  til Nice med besøg i Matisse Museet og Chagall Museet samt spadseretur i den gamle bydel i Nice. Der er ca. 1,5 times kørsel hver vej.

Varighed: Heldagstur.

Pris: 80 euro per person. (Prisen er inkl. entreer til museerne)

 

 • Cykeltur til San Remo.

  Trafikken i San Remo kan være en langsommelig sag og den nemmeste transport er at leje cykler i ”forstaden” til San Remo, badebyen Ospedaletti og derfra cykle stille og roligt langs Middelhavet på en nyanlagt cykelsti til San Remo 5-6 km. Hvis man har lyst kan man faktisk cykle yderligere 25 km på den nye cykelsti der løber langs Middelhavet.

San Remo er en god shoppeby og der er masser af leben, butikker og restauranter og en charmerende gammel bydel.

Varighed: Minimum 5 timer.

Pris: 50 euro per person. (Prisen er inklusiv cykelleje)

 • Asger Jorn tur

  til keramikbyen Albisola med besøg i Asger Jornsitalienske bolig. Her boede og arbejdede han fra 1954 frem til sin død i 1973. Hans hjem bliver åbnet specielt for os, og vi bliver budt indenfor i hans atelier, som ligger højt over byen med udsigt til Middelhavet. En enestående mulighed for at se nærmere på en af det 20. århundredes mest betydningsfulde kunstnere. Albissola ligger godt og vel 2 timers kørsel fra Castelvittorio, men det er en meget flot tur langs Middelhavet.

Varighed: Heldagstur.

Pris: 90 euro per person. (Prisen er inklusiv entre til Asger Jorn museet.)

 • Fredagsmarked i Ventimiglia 

  handelsbyen ved kysten. Her er et af Italiens største markeder hvor der sælges tasker, sko, tørklæder og alt muligt andet – noget af det af svingende kvalitet, men det er også muligt, at gøre gode køb af kashmirtørklæder, lædervarer m.m. Og så bør man selvfølgelig finde et godt stykke parmesan at tage med hjem.

 • Varighed: 4 timer. (Eller efter nærmere aftale)

Pris: 20 euro per person.

 • Sang workshop

  ved sang & stemmepædagog Pia Scharling.

Lær hemmeligheden bag sangteknik og få styr på sangstemmen. Workshoppen henvender sig især til utrænede sangere. En glimrende icebreaker og festlig aktivitet i Castelvittorio.

Varighed: 1,5 time.

Pris: efter aftale

Minimum: 6 deltagere.

 • Canyoing,

  i Nerviadalen ved bjerglandsbyen Rocchetta Nervinafinder man floden Torrente Barbaira. Her kan man iført våddragt kaste sig ud i den sportsgren der hedder ”canyoning”. (Dette har ikke noget med kanoer at gøre, ordet kommer fra det engelske ord canyon). 

Udfordringerne består i et forløb, der byder på vandfald, som man overkommer ved hjælp af enten et tov eller, hvor det er forsvarligt og muligt – og man tør – at hoppe, glide eller klatre ned. Almindeligvis er der en dyb, klar sø neden for et vandfald, som man således kan kaste sig i for dernæst at svømme ind til kanten. Dette er også en af grundene til, at man som regel ikke kan vende om igen. I Torrente Barbaira glider man langs med det pulserende vandløb over glatte klippesider eller må hoppe ned fra vekslende højderne. (Den maksimal højde er 7 m for hop og 15 m for rappelle).

Varighed: 4 timer.

Pris: Tilbud kan indhentes.