Lej bolig i Castelvittorio

Pust rejser råder over flere huse og lejligheder i den pittoreske middelalderlandsby Castelvittorio og lejer dem også gerne ud til dig.

Læs mere her om ferieboligerne og pris.

Middelalderlandsbyen Castelvittorio har en særlig plads i Pust Rejser’s hjerte. En uspoleret og autentisk middelalderlandsby der ligger i de Liguriske bjerge, midt i vidunderlig natur med dejlige restauranter og charmerende boliger.
Her siges det at indbyggerne har den højeste levealder i Italien. Forklaringen kunne være det sunde vand og den delikate bjerg-olivenolie, og så selvfølgelig det kuperede terræn som sørger for, at dagsformen holdes ved lige. 

Castelvittorio madanmelderrejse

Landsbyens mange trapper er ikke for gangbesværede og barnevognen vil nok også bumpe lidt på de toppede brosten. Men er man nogenlunde godt gående er det præcis sådan en landsby, som man drømmer om, når man tænker på Bella Italia.

Her er for det meste fred og ro (bortset fra når kirkeklokken slår timeslag) og man er i behagelig afstand fra turistmylderet ved middelhavskysten 22 km fra Castelvittorio.

Landsbyen er bilfri af den simple grund at gaderne er for smalle til vor tids køretøjer. Ulempen er så at man skal bære sin kuffert og indkøb fra den store P-plads ved indgangen til landsbyen. Til gengæld fornemmer man tydeligt historiens vingesus når man træder ind igennem landsbyporten.

Naturen her indbyder til dejlige gåture og badetur til Nerviafloden.  Og i alle huse er der terrasser med fabelagtig udsigt enten til den smukke piazza – det lokale torv – eller ud over dalen med de maritime alper i baggrunden.

aktiv ferie i italien

Midt på torvet ligger den velforsynede købmand Maria Grazia, som har et stort udvalg af friske grøntsager, pecorino oste, parmaskinke m.m. her kan man sagtens købe ind til en hjemmelavet middag og nyde den på sin egen terrasse. De fleste af vores huse har veludstyrede køkkener.

Hvis man ikke selv vil lave mad er der ikke mindre end 4 gode restauranter i Castelvittorio. Og en køkkenskole hvor man på en eftermiddag kan lære at lave de lokale egnsretter.

Trækker bylivet er der kun en halv time til kysten hvor man altid kan finde et marked eller cykeludlejningssted eller bare en liggestol på stranden.

Bordighera strand
Bordighera strand

San Remo med kæmpekasino og mærkevareoutlet ligger 35 km væk; Ventimiglia med livlig grænsehandel og kæmpestort fredagsmarked ligger 22 km væk.

Endelig  er der kun 65 km til den vidunderlige kulturelle museumsby Nice. Den pastelfarvede by Menton ligger lige på den anden side af grænsen og en vandresti langs havet fører direkte ind i Monacos imponerende arkitektur. På vejen passerer man Corbusier’s villa som er museum idag.

Der er godt 2000 km fra Danmark til Castelvittorio og er man til bilture er det bare at køre sydpå et par dage eller 3. Man kan også tage toget – enten gennem Frankrig eller ned igennem Italien. Og der er mange daglige flyafgange til Nice hvor man kan leje bil eller tage toget videre.
Der er lokalbus fra Ventimiglia til Castelvittorio 5-6 gange dagligt.

Læs mere her om ferieboligerne og pris.

Kontakt Pia Scharling hos PUST rejser for yderligere information.

info@pustrejser.dk

tlf 23714676

Gå tilbage til Rejsekalenderen