Aktiv ferie: Se alle aktiviteter

Alle rejser med PUST Rejser er en aktiv ferie og indeholder et kursustilbud af en eller anden art. Derudover er der masser af muligheder for andre aktiviteter. Læs nedenfor. PUST rejser tilbyder desuden ledsagere som ikke nødvendigvis har samme interesse i ugens emne, at få sprogundervisning eller vandreture med guide. Ring eller skriv til PUST Rejser og forespørg om mulighederne.

Udflugtsmuligheder:

Vandreture: Som del af en aktiv ferie kan vandreture være fantastisk. En del af Alta Val Nervia – altså den øvre del af Nerviafloden – er naturreservat. Pust Rejser arrangerer guidede vandreture og spadsereture i den fantastiske natur med eller uden guide. Pust rejser arrangerer desuden ture efter ønske og interesse: ex. svampetur, fugletur, botanisk tur m.v.

aktiv ferie - Vandretur på Monte Toraggio

Vandretur på Monte Toraggio

San Bernado kapellet: Et berømt  lille kapel med fresker malet i 1482 af den berømte maler Canavesio.

Canavesio 4

Canavesio 5

I området ligger der utallige små virksomheder og mindre landbrug, der producerer egnens specialiteter, såsom fåre- og gedeost (pecorini og capra), olivenolie, som er præmieret og helt i topklasse, Ligurisk vin , Dolcetto d’Alba, som siges at have været Napoleons yndlingsvin, soltørrede tomater, syltede artiskokker, svampe og diverse pestoer. Vi besøger en gammel olivenoliemølle og får mulighed for at smage på alle delikatesserne.

Badning i idyllisk skovsø i iskoldt og perlende rent kildevand er også en af de aktiviteter du kan lave på vores aktiv ferie. aktiv ferie - bad i bjergsø ved Castelvittorio

Middelalderlandsbyen Dolce Aqua – Ikke mange km fra Pigna/Castelvittorio, ligger denne yndige lille by hvor Monet fandt sit motiv i en smuk gammel stenbro der fører over Nervia floden.

Ventimiglia –  Grænse og livlig handelsby der støder op til Frankrig. Den har en lang strandpromenade og marked hver fredag. Den gamle bydel er meget pittoresque og domkirken, som er beliggende dér, er absolut et besøg værd.

San Remo – berømt festival – og casinoby . Lørdag er markedsdag i San Remo med mulighed for at gøre gode køb af cashmere, tasker, handsker m.m. Man finder desuden alle tænkelige mærkevarebutikker og et stort udbud af aktiviteter og restauranter. Hvis vejret er til det, kan man slænge sig på stranden og hoppe en tur i middelhavet.

På marked i Ventimiglia

Med PUST Rejsers aktiv ferie kan du også vælge at tage på mad-marked i Ventimiglia.

Køkkenkursus på lokal restaurant, hvor du lærer at lave lækre egnsretter

På den lokale restaurant Busciun vil kokken, som taler glimrende engelsk, indvie os i hemmeligheden bag nogle egnstypiske retter.

Centralt i det italienske køkken står naturligvis pasta-fremstilling og et sikkert kort i denne egn af Italien er ravioli med svampe eller pesto. Men mange andre retter kan også komme i spil. Det afgør udbuddet af sæsonens råvarer. Kokkens familie dyrker selv mange af de grøntsager der bruges, har egen olivenlund, er ivrige svampejægere og skyder vildsvin.

Landsbyens beboere er i store træk selvforsynende og det afspejler gastronomien – på den gode måde. Alt er økologisk og næsten intet er industrielt fremstillet.

Det italienske køkken er også i denne region farverigt og sundt og meget baseret på grøntsager og krydderurter. Faktisk blev pestoen opfundet i Ligurien og det er i det hele taget en region hvor brugen af friske krydderurter er vigtig. Skal der kød på bordet er det først og fremmest vildsvin, kanin og ged eller lam der serveres. Kokken elsker at give sine hemmeligheder fra sig – og det er bestemt ikke alle italienske kokke der gør det – og alle deltagere får udleveret notesblokke, forklæder og efterflg. opskriftssamling. Og naturligvis samles alle til middag om aftenen hvor  dagens anstrengelser og aktiviteter beundres og smages.

Kokken Terry med opmærksomme elever

Kokken Terry med opmærksomme elever

Liguriske forretter

Du vil blandt andet lære at lave disse meget velsmagende liguriske antipasti i køkkenet på Busciun.

Vandreture

Området, hvor Pigna og Castelvittorio ligger, blev i 2007 klassificeret som naturpark. Naturen er virkelig også enestående på den aktiv ferie. Ofte ser man ørne kredse over dalen, og der er et væld af dejlige ture ad afmærkede vandrestier eller på småveje langs egnens olivenlunde. Det er endvidere muligt at bestige det 2000 meter høje Monte Toraggio sammen med en lokal guide. Det er en tur på små 7 timer og gode sko og praktisk tøj er nødvendigt. Nogen erfaring med vandreture i bjerge er dog ikke nødvendigt. Værre er det ikke!

Vandretur med Pust rejser der arrangere aktiv ferie

Vandretur på Monte Toraggio

Sangundervisning

På en af rejserne tilbydes der undervisning i korsang. 4 formiddage i løbet af ugen starter dagen med stemmeopvarmning & sang og den sidste aften præsenteres sangene ved afslutningsmiddagen. Sangundervisningen varetages ligeledes af rejseleder Pia Scharling, som oprindeligt er konservatorieuddannet og har undervist i sang det meste af sit arbejdsliv.

DSC_0645

Italienskundervisning

I Kulinarisk uge er er en vigtig del af opholdet daglige doser af undervisning i det italienkse sprog. Undervisningen varetages af den italienske sproglærer Ariana, der taler glimrende engelsk, – men ikke meget dansk. Hver dag gennemgår hun væsentlige brugbare ord og formuleringer, samt indvier i grammatikkens hemmeligheder. Niveau’et vil være for begyndere/let øvede.