Mad & Restauranter

Gå tilbage til Rejsekalenderen

Restauranter & maden er et kapitel for sig…

Der er ikke færre end tre storartede restauranter i den lillebitte by Castelvittorio. Madskribenten og italienseksperten, Anders Grøndahl nævner i øvrigt flere af egnens restauranter i sine bøger. Med  Pust Rejser  er alle måltider inkluderet i rejsens pris. Nogle af måltiderne spiser vi  i vores “Centro Culturale” – et mødeested  hvor der både er plads til at “hænge ud” enten på den store tagterrasse, i “biblioteket” eller i spisesalen hvor de fleste frokoster serveres. De fleste middage nydes på de bedste af områdets restauranter ,der især præsenterer det lokale køkken og sæsonens råvarer. Glem alt om “turistfælde” restauranter.  Vi skal indtage måltider tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.

Italien er verdensberømt for velsmagende gastronomi, og denne egn er ingen undtagelse. Menneskene her er passioneret optaget af vildsvinejagt, svampe, kastanier m.m. En typisk menu består af forskellige antipasti (små kolde og lune foretter) derefter 2-3 slags pastaretter (f.eks. en Ravioli med fungi* (pastapuder med svampe), efterfulgt af minimum to slags kød (vildsvin, kanin eller lam) og til sidst dessert – og espresso. Dertil vin enten fra Ligurien, men ligeså ofte fra naboregionen Piemonte.

Med Pust rejser møder man muligvis flg. restauranter:

Restaurant Busciun

Restaurant Busciun (det betyder “prop” på ligurisk dialekt) er det den kvindelige kok Terry der regerer. Hun taler glimrende engelsk og elsker at lære sine kokketricks fra sig. Menuen er enkel og alt er hjemmelavet/hjemmedyrket/hjemmeskudt. Terrys mand Tafee er passioneret svampejæger og ikke mindst vildsvinejæger.  De holder desuden en stor køkkenhave hvor alt er økologisk dyrket.

Kokken Terry med opmærksomme elever

Kokken Terry med opmærksomme elever

pesto i morter

Hjemmelavet pesto er en hyppigt brugt ingrediens i det liguriske køkken.

Trattorioa del Portico

Lidt længere inde i landsbyen i en gyde ligger Trattorioa del Portico. Den er berømt i hele Italien for sin kompromiløse og ærlige egnsretter. Portionerne er store og gæstfriheden ligeså. Det er hele familien der både står i køkkenet og serverer. Mara og hendes datter Rumina tryller med potter og pander i det mikroskopiske køkken og på gulvet pisker Serena rundt og serverer mens mand og børn , børnebørn og “Nonna” hjælper til hvor de kan. Det er en restaurant som Pust rejser er meget stolt af at have på vores liste. En særlig restaurant – og meget mere autentisk  italiensk bliver det ikke!

Liguriske forretter

Du vil blandt andet lære at lave disse meget velsmagende liguriske antipasti i køkkenet på Busciun.

Rigtige italienske kokke

De 2 kvindelige kokke, Mara og hendes datter Rumina, i Trattoria del Portico

Restaurant Terme

På 1. pladsen over dejlige spisesteder i dalen troner Restaurant Terme.  Den er på Michelinguiden’s liste over restauranter der er “en omvej værd” som det hedder, og det er med rette. Maden er både veltillavet og meget  velsmagende og meget bedre bliver det altså ikke i Nerviadalen. Restauranten har en glimrende vinkælder og byder desuden på et fantastisk rullende dessertbord, som frister, – selvom man i grunden ikke kan klemme en bid mere ned!

Italiensk Dessertbord

Dessertbordet på Restaurant Terme

Michelin klistermærker

Terme byder på Michelin anbefalet mad

Trattoria del Poste

En dejlig frokostrestaurant er Trattoria del Poste som ligger nede i Pigna. Her er det Carla der er værtinde og maden er fantastisk. Endnu en autentisk restaurant, som bare ikke findes magen til ude ved Middelhavskysten.

Frokostrest La Posta