Ashtanga Yoga – for alle

Kort beskrivelse: Et yoga-boost der på 6 dage forandrer din krop og giver begrebet ”at komme i form” ny betydning. Du bliver varm og svedig- får måske ømme muskler - men alt sammen under kyndig vejledning af ashtangainstruktør Susanne Kyndesen. En yogaform der passer perfekt til den lille bjergby Castelvittorio, hvor luften er klar og foråret på sit højeste. Dertil dejlige måltider, sol og skønne oplevelser i en af de skønneste regioner i Italien.

Pris: 10.300

Næste kursus-rejse: 8. - 14. maj 2018  Bestil plads Se alle rejser


   

Aktiviteter på yogarejsen

Yogaformen er primært Ashtanga, der omfatter fysiske øvelser, balance, koordination kombineret med vejrtrækningsteknikkerOm Ashtanga yoga – også kaldet power-yoga:

Power yoga opbygger styrke og balance, løsner spændte muskler og smidiggør leddene, uden at kroppen stresses eller overbelastes. I stedet for at holde pauser imellem de forskellige stillinger kædes det hele sammen til sekvenser med glidende overgange. Det øger det kropsbevidstheden og lukker op for livsenergien. Vejrtrækningen er i fokus.

Der er ingen begrænsninger for deltagerne. Det vigtigste er, at man lytter til sin krop. Du kan sagtens deltage som begynder, men det vil være en fordel at du har snuset til yoga i en eller anden form tidligere.

Et yoga-boost der på 6 dage forandrer din krop og giver begrebet ”at komme i form” en helt ny betydning. Du bliver varm og svedig og får ømme muskler men alt sammen under kyndig vejledning af ashtangainstruktør Susanne Kyndesen.

En yogaform der passer perfekt til den lille bjergby Castelvittorio, hvor luften er klar og foråret på sit højeste. Dertil dejlige måltider, sol og skønne oplevelser i en af de skønneste regioner i Italien.

Derudover er der tilbud om udflugt til Middelhavet 20 km derfra, til kystbyen Ventimiglia. Her er der et ugentlige marked, hvor man kan blive fristet af kashmirtørklæder og lækre lædertasker. En anden tur er en cykeltur langs Middelhavet til den smukke by San Remo. Desuden bliver der rig lejlighed til spadsere- eller vandreture i den fantastiske natur omkring Castelvittorio.

Om Ashtanga yoga

Ashtanga Yoga er et dynamisk yogasystem, der synkroniserer åndedræt med bevægelser og giver øget fleksibilitet, styrke, udholdenhed, balance, åndedrætskontrol og afspænding og hører til en af de mest dynamiske yogaformer blandt de traditionelle yogastilarter.

Vinyasa

Hver stilling er forbundet med åndedræts-synkroniserede bevægelser og sammenkæder åndedræt og bevægelse, så stillingerne afløser hinanden. Det er på forhånd fastlagt, hvor i en stilling man skal ånde ind og ud. Lige som der er en fastlagt måde at komme ind og ud af hver enkelt stilling. Stillingerne udføres i en ganske bestemt rækkefølge. og letter stivhed før den næste stilling.

Tre teknikker

Ashtanga vinyasa yoga arbejder både på det fysiske og mentale plan. Tre helt centrale teknikker er det specielle åndedræt – også kaldet hvisleåndedrættet – samt tre kropslåse og de visuelle fokuspunkter, der kan være næsen eller tommelfingeren. Når disse tre går op i en højere enhed, opleves yogaen som meditation i bevægelse, der giver en lethed i hele kroppen.

Daglig undervisning af certificeret yogainstruktør Susanne Kyndesen. Læs mere her.

Se 3 minutters film om Castelvittorio og yogaugen her.

  • Den gamle bydel hvor vi bor ligger øverst oppe på en bakketop og for at komme derop skal der forceres en masse trapper. Man fornemmer fortiden når man bevæger sig rundt i de smalle gyder, der er belagt med ujævne brosten, og huse der er bygget i 900 tallet. Det er helt unikt og meget autentisk.
  • Indkvartering i  lejligheder i landsbyen. Husene er smukt restaurerede og istandsat meget smagfuldt. Værelserne er forskelligt indrettede – men alle har en skøn udsigt (læs nærmere under menupunktet Hvor skal man bo?).
  • Man i en radius af max. 100 meter fra hinanden i den historiske bykerne – som iøvrigt er bilfri.
  • Halvpension er inklusivmed morgenmad og dejlige middage. Til frokost er der de fleste dage mulighed for at tilmelde sig “Lorenza’s frokostordning”, som består af en lækker buffet inkl. drikkevarer. Pris 10 euro. Eller køb billigt ind hos den lokale købmand og tilbered din egen frokost.
  • Lorenza’s frokoster indtages i “Asiloen” – en gennemrestaureret bygning, der i tidernes morgen blev brugt som børnehjem. I dag er det byens kulturcenter med spisesal, køkken og tagterrasse – alt til fri afbenyttelse af PUST Rejsers gæster.
  • Restauranter & maden er et kapitel for sig…

    Der er ikke færre end tre storartede restauranter i den lillebitte by Castelvittorio. Nogle af måltiderne spiser vi  i vores “Centro Culturale” – et mødested hvor der både er plads til at “hænge ud” enten på den store tagterrasse, i “biblioteket” eller i spisestuen. De fleste middage nydes på de bedste af områdets restauranter ,der især præsenterer det lokale køkken og sæsonens råvarer. Glem alt om “turistfælde” restauranter.  Vi skal indtage måltider tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.

    Italien er verdensberømt for velsmagende gastronomi, og denne egn er ingen undtagelse. Her spises mange vegetariske retter men blandt kødretter er vildsvin populært.  Menneskene her er passioneret optaget af vildsvinejagt, svampe, kastanier m.m. En typisk menu består af forskellige antipasti (små kolde og lune foretter) derefter 2-3 slags pastaretter (f.eks. en Ravioli med fungi* (pastapuder med svampe), efterfulgt af minimum to slags kød (vildsvin, kanin eller lam) og til sidst dessert – og espresso. Dertil vin enten fra Ligurien, men ligeså ofte fra naboregionen Piemonte.


Ugens Program

 
  • Tirsdag Der er afgang fra Ålborg eller København tirsdag den 8.maj kl. 06.25 eller kl. 8.20 Ankomst Nice kl. 10.40. Derefter afhentning med bus og en god times kørsel til Castelvittorio, som ligger lige på den anden side af grænsen i Italien. Ankomst til Castelvittorio hvor der venter en let frokost. Derefter vises man tilrette i sin indkvartering. Om eftermiddagen yoga intro, og gå-tur i de smukke omgivelser og derefter velkomstmiddag samt detaljeret program for ugen.
  • Onsdag Morgen: yoga i halvanden time. Morgenmad individuelt. Formiddag: tur til bjergsø med mulighed for solbadning og en svømmetur. Evt. lidt improviseret yoga på de flade klipper langs floden. Frokost i Pigna "hos Carla".Sen eftermiddag: Yoga og derefter "pizzanight" og hygge.
  • Torsdag Morgen: yoga i halvanden time.
  • Vandretur til Rio Carne i Pigna. Et usædvanligt smukflodleje med flade klipper , perfekte til solbadning og et dyp i det iskolde bjergvand.
  • Sidst på eftermiddagen udendørs yogasession.
  • Kl. 20  Middag på rest. TERME, områdets bedste restaurant.
  • Fredag
  • Morgen:  yoga i halvanden time.  Derefter af sted til marked i Ventimiglia. Frokost på egen hånd i Ventimiglia.16.40 retur med den lokale bus. Sidst på eftermiddagen udendørs yogasession.
  • 20.00 middag i det legendariske Trattoria del Portico i Castelvittorio, hvor 3 generationer af kvindelige kokke byder på en 6 retters menu med alt det gode fra egnen. Denne restaurant er berømt i hele Italien.
  • Lørdag Morgen: yoga i halvanden time. Efter siesta yoga igen og derefter tilbud om: piazza og foccacia-making på et fantastisk skønt beliggende gård i bjergene. Vi bliver kørt op og går en smuk tur hjem ned ad bjerget.
  • Sidst på eftermiddagen udendørs yogasession.
  • 20.00 Fælles middag i Asiloen.
  • Søndag Morgen:  yoga i halvanden time. Morgenmad individuelt. Tilbud om en cykeltur langs Middelhavet til den smukke by San Remo. Der er anlagt en splinterny cykelsti helt nede langs vandet, hvor vi lejer cykler og cykler efter temperament de få km til San Remo. Også mulighed for at fortsætte cykelturen op til yderligere 25 km – hver vej –for de seje. Men parker cykelen i San Remo og gå en tur i byen, hvor mange butikker holder åbent søndag eftermiddag.
  • Mandag Hjemrejse fra Nice mandag den 14.maj kl. 11.20. Ank. København 13.40. (ret til praktiske ændringer i programmet forbeholdes)

Praktisk info

Yoga rejsen inkluderer:

  • Fly fra København til Nice samt transport videre til destinationen Castelvittorio i Italien (ca 65 km).
  • Indkvartering 6 nætter i lejligheder.
  • Halvpension. Dejlig morgenmad og virkelig gode middage.
  • Lav din egen frokost eller hop på Lorenzas lækre frokostbuffet til en 10-euro. Tilmelding inden kl 11 hver dag.
  • Daglig undervisning (ca.3-4 timer)
  • Udflugter og aktiviteter jvf. programmet.
    • Vedr. enkeltværelse:  Et eneværelse med delt bad med een anden person (af samme køn) koster 900 kr ekstra.Et eneværelse med eget bad koster 1500 kr ekstra.Et dobbeltværelse har ingen tillæg.
  • NB! Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede. Man skal være godt gående.
  • Medbring flade sko og tøj der kan klare lidt omskift i vejret. "Travel light". Der er ingen "drager-service":-)
  • Deltagerantal max 12 personer.
Betaling og afbestillingsbetingelser: Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. Depositum på kr. 1.500,- ved bestilling. Restbeløb 2 måneder før afrejse. Depositum tilbagebetales ikke ved afbestilling. Hvis rejsen aflyses pga. for få tilmeldte, gives depositum retur. Rejsen er omfattet af Rejsegarantifondens dækning. Ønsker du mere information om rejsen eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte  Pia Scharling fra PUST Rejser tlf. 31264100. www.pustrejser.dk.