Blomsterkysten

Kort beskrivelse: Blomsterfloret er på sit højeste når vi besøger den italienske riviera - Riviera Dei Fiori - en af de smukkeste egne i Italien. Den strækker sig fra den franske grænse og langs med Middelhavet helt til Toscana. Liguriens byer ligger  som perler på snor og giver utallige muligheder for store naturoplevelser langs den klippefyldte kyst.

Pris: 10.300

Næste kursus-rejse: 1. - 6. maj 2018  Bestil plads Se alle rejserRiviera dei Fiori – Blomsterkysten

Den italienske riviera kaldes for Riviera Dei Fiori (blomsterkysten) og er en af de smukkeste egne i Italien. Den strækker sig fra den franske grænse og langs med Middelhavet helt til Toscana. Liguriens byer ligger  som perler på snor, langs med kysten eller lidt tilbagetrukket fra al virakken og trafikken. Alle har de den samme pragtfulde natur, de skønneste små badestrande og utallige muligheder for naturoplevelser i bjergene og langs den klippefyldte kyst.

Her smelter bjergene sammen med Middelhavet og Pust Rejser’s tilholdssted er dels kystbyen Bordighera og dels lidt ind i Liguriens bjerge, til de to middelalderlandsbyer, Pigna og Castelvittorio. Byerne er indbegrebet af italiensk idyl. Her synes tiden nærmest at stå stille, og her opleves stadig det autentiske og uspolerede Italien.

Rejsens indhold

På denne rejse handler det om blomster, haver og natur. Og vin og mad naturligvis. Det kommer man ikke udenom i Italien.

Bordighera

I kystbyen Bordighera boede for over 100 år siden den engelske botaniker Clarence Bicknell som samlede og kortlagde Liguriens planteliv. Vi besøger Bicknellmuseet og ser hans smukke samlinger af både planter, arkæologiske fund og sommerfugle.

Den berømte arkitekt Charles Garnier boede ligeledes i Bordighera og anlagde en smuk park, som den dag i dag er særdeles velplejet og passes af en nonneorden.

Bordighera er anlagt i en tidligere plantage og er måske en af de frodigeste byer i Italien. Overalt vokser der bourgonvillaer og byen har ikke mindre end 5 enorme Figus Macrophilla.

Vi skal bo på Hotel Villa Elisa som også har en særdeles velplejet og smuk have med masser af citrustræer. Beplantningen rundt omkring swimmingpoolen er gennemført med smukke buske og blomster.

Botaniske haver

I nabobyen Ventimiglia ligger den berømte botaniske have Hanbury Garden, anlagt af en englænder for 150 år siden.

Og kun få kilometer længere ligger den smukke pastelfarvede by Menton som ligeledes har en botanisk have. Vi besøger begge haver.

Vi bliver 3 dage i Bordighera og tager derefter 2 dage ind i landet og slår os ned i landsbyen Pigna i Nervia dalen, klods op af Parco Liguri – De liguriske bjerges naturpark. Her er vegetationen en helt anden – vi er nu helt omgivet af oliventræer.

Nerviadalen

Pigna ligger i Nerviadalen klinet op ad bjergvæggen med maleriske huse og små pladser centreret om den flotte kirke fra middelalderen. I kirken finder man blandt andet værker af den berømte 1400-tals maler, Canavesio. En gåtur opad de snørklede gyder fører til en panoramaudsigt over hele dalen. Herfra kan man se til Castelvittorio, som ligger højere oppe ad bjerget. Går man ad landevejen, er der små 3 km fra Pigna til Castelvittorio, men en gammel og noget stejl æselsti fører direkte derop og afkorter turen for dem, der har en god kondition.

Der arrangeres ture i bil ud i bjergene men der vil også være mulighed for spadsereture både i området omkring Pigna og oppe i bjergene, hvor vegationen på denne tid af året er særlig blomsterrig.

Indkvarteringen i Pigna på B&B’s i centrum af middelalderlandsbyen, Casa Rosa  eller Casa Via Col tempo. Yndige og smukt indrettede B&B med fine værelser med eget bad. Ingen balkon til værelserne men et dejligt morgenmadsrum med balkon.

Guide

Udover PUST rejsers Pia Scharling, som er med hele tiden, møder vi lokale guider og eksperter.

Restauranter & maden er et kapitel for sig…

Der er mange storartede restauranter i Ligurien.  Med Pust Rejser er de måltider der er inkluderet i rejsens pris, af høj kvalitet og præsenterer de bedste af områdets restauranter. Glem alt om “turistfælde” restauranter.  Vi skal indtage måltider tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.

 

Inklusiv i prisen:

 • Fly t/r fra København til Nice.
 • Afhentning i taxa i  Nice lufhavn  – og retur.
 •  5 nætter i db.værelse med dejlig morgenmad,  dels i  middelalderlandsbyen Pigna i Nerviadalen og dels i kystbyen Bordighera.
 • 4 gode middage og 3 frokoster.
 • Al lokal transport samt museums-entre’er.
 •  Vinsmagning og olivenoliesmagning
 • Dansk guide alle dagene.

 


Ugens Program

Tirsdag den 1.maj
 • Afgang fra København kl. 18.20.
 • Ankomst til Nice lufthavn kl. 20.50. Afhentning i bus og videre 55 km til kystbyen Bordighera i Italien. Her modtages vi med lidt natmad og et glas vin.
Onsdag 
 • Rundvisning i Bordighera og bl.a. besøg i Musee Charles Bicknell samt besøg i Villa Garnier og andre smukke haver i Bordighera.
 • Fælles frokost.
 • Eftermiddagen til egen disposition og  mulighed for selv at se lidt nærmere på den smukke grønne by.
Torsdag
 • Torsdag er markedsdag i Bordighera. hele vejen langs strandpromenaden er der boder der sælger alskens varer. Efter frokost udflugt til Giardini Hanbury og videre til Menton.
Fredag  Flytter vi til Pigna i Liguriens bagland, 25 km fra Bordighera.
 • Først en kortere tur til Dolce Acqua små 10 km længere inde i Nervia dalen, hvor Monet fandt et af sine allermest berømte motiver: broen over Nervia floden. Derefter et lille smut op i de Liguriske bjerge hvor vi skal smage den i Danmark ret ukendte vin Rosessen. En let rødvin som kun produceres i Ligurien. Det siges at have været Napoleons yndlingsvin!
 • Rundvisning i middelalderlandsbyen Pigna og besøg i  Chiesa Sanint Michele og San Bernado kapellet fra 1400-tallet, som er dekoreret fra gulv til loft af middelaldermaleren Canavesio.
 • 7-retters middag på et lokalt trattoria PORTICO.
Lørdag  
 • Tilbud om udflugt til Monte Pietravecchia (små 2000 m) hvor blomsterfloret er på sit højeste. Med professionel bjergguide. Gode vandresko og godt til bens nødvendigt men turen er IKKE strabadserende. Ekstrabetaling 70 euro.
Søndag Om formiddagen besøg i  Chiesa Saint Michele og San Bernado kapellet fra 1400-tallet, som er dekoreret fra gulv til loft af middelaldermaleren Canavesio. Derefter tager vil til nabolandsbyen Castelvittorio og smager på ost. Capra (ged) og pecorino (får). Smagning af en af de lækreste olivenolie i verden, presset på de småsorte Taggaschiaoliven. Derefter frokost hos Mama Orengo, som bager  foccacia  til os i sin udendørs stenovn. Afgang fra Pigna kl 17.30. Vi flyver fra Nice kl 21.20. Ankomst København 23.35 (ret til praktiske ændringer i programmet forbeholdes)

Praktisk info

Betaling og afbestillingsbetingelser: Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. Depositum på kr. 1.500,- ved bestilling. Restbeløb 2 mnd. før afrejse. Depositum tilbagebetales ikke ved afbestilling. Hvis rejsen aflyses pga. for få tilmeldte, gives depositum retur. Rejsen er omfattet af Rejsegarantifondens dækning.
 •  Et enkelteværelse med eget bad koster 1500 kr ekstra.
NB! Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede.  Ønsker du mere information om rejsen eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte  Pia Scharling fra PUST Rejser tlf. 31264100. www.pustrejser.dk.