Malerejse

Kort beskrivelse:
Inspiration gennem rejser er kilde til fornyet energi. Du kan få nye ideer til dine malerier eller møde nye vinkler på dit liv gennem arbejdet med maleriet og kreativiteten. Turen sig til såvel begyndere som erfarne. Tag med på en rejse hvor du både kan være aktiv og finde ro og balance.
 

Pris: 8.850

Næste kursus-rejse: 1. - 6. juni 2017  Bestil plads Se alle rejserBilledkunst og fordybelse

Inspiration gennem rejser kan være en af de største kilder til fornyet energi. Du kan få nye ideer til dine malerier eller du kan møde nye vinkler og løsninger på dit liv gennem arbejdet med maleriet og din kreativitet.

Det bærende princip  i undervisningen er indlevelsen i den enkeltes evner og muligheder. Derfor henvender turen sig til såvel begyndere som erfarne. I løbet af kurset gennemgås det centrale i farveteorien, bl.a. hvordan vi udnytter pigmenternes forskellige egenskaber til at opnå lys, dybde og bevægelse i vores arbejde, samt arbejde med form og indhold. Velfunderet fagligt indhold

Vi vil arbejde med at finde indre ro og livsglæde. Tag med på en rejse, hvor du både kan være aktiv og find ro og balance.

Prisen er inklusiv:
Malekursus med Camilla Blachmann.
Fly Kbh/Nice retur samt afhentning i Nice lufthavn, inkl. 20 kg indchecket bagage
5 nætter i db.værelse i den autentiske middelalderlandsby Castelvittorio
5 virkelige gode middage med lokale specialiteter.
4 frokoster
Tilbud om udflugt til kystbyen San Remo – med skitseblok-  til det ugentlige marked.
Smagning af lokal olivenolie.

Om kurset:

• Se lille film om Camilla Blachmann her.
Kreative dage med fokus på inspirationen. Underviser er kunstneren Camilla Blachmann, der i sit arbejde er optaget af lys, rum og tid og har maleriet som sit foretrukne medie. På denne malerejse tager vi udgangspunkt i de historier og den kreativitet vi alle indeholder. Camilla har gennem mange år arbejdet med teknikker, spiritualitet, formidling og inspirationen i store dele af verden. Det bliver en rejse med rum til fordybelse og skabertrang og hun vil hjælpe alle med at få nye redskaber til at finde inspiration. Camilla har derudover et indgående kendskab til yoga, meditation. og Italien, hvor hun bor og arbejder dele af året.
Vi har sammensat et program, hvor der tegnes og males både udendørs og indendørs, som tager dig med rundt i din egen historiefortælling og giver dig unikke værktøjerne til at udtrykke det via maleriet. Vi skal bl.a. lave øvelser med forskellige former for materialer og sætter fokus på form og farve.

• Indkvartering i hyggelige lejligheder i landsbyen. Husene er nyrestaurerede og istandsat meget smagfuldt. Værelserne er forskelligt indrettede – men alle har en skøn udsigt. Vi bor alle sammen i en radius af max. 100 meter fra hinanden og fra undervisningslokalet.

• Morgenmaden tilbereder man selv, men den lokale købmand har alt hvad hjertet og maven begærer af lækkert italiensk brød, croissanter, frisk frugt, skinke og ost til en billig penge.

• De fleste frokoster indtages i “Asiloen” – en gennemrestaureret bygning, der i tidernes morgen blev brugt som børnehjem. I dag er det byens kulturcenter med spisesal, køkken og tagterrasse – alt til fri afbenyttelse af PUST Rejsers gæster.

• Middage spises samlet på de lokale restauranter med velsmagende regionale retter.

• NB! Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede. Medbring flade sko og tøj der kan klare lidt omskift i vejret.

Stedet:

Vi bor i Castelvittorio, som ligger oppe over landsbyen Pigna. Der er en smuk gåtur mellem de 2 landsbyer. Ad landevejen er det små 3 km, men har man mod på det og gode sko tager det kun 20 minutter ned ad æselstien. Har man lyst til at udforske landsbyen om eftermiddagen, er der fint at spadsere overalt. Op ad bjerget eller ned ad bjerget. Der er også en lille badesø lidt længere nede ad bjerget. Der er stille i landsbyen under siestaen, men omkring kl 16.30-17 begynder det at røre på sig og der er igen liv på piazzaen m.m. Restaurant Busciun, på den store P-plads, har en krostue, hvor man kan købe sig en drink, kaffe, is eller andet. Købmanden åbner kl 16.30 cirka.

*Om Asilo’en: PUST Rejsers helt egen kulturhus. Terrassen i Asilo’en er solrig og til fri afbenyttelse for alle. I ”bibiloteket” er der bøger til låns samt salg af rigtig god vin m.m.

Vejret. I juni er vejret varmt og solrigt men det kan også være lunefuldt som i Danmark. Den fantastiske omgivelser med den smukke natur og de meget autentiske små landsbyer bliver der ikke ændret på. De har ligget der i mere end 1000 år og glædet sig til et besøg af os nordboere.

Restauranter & maden er et kapitel for sig…

Der er ikke færre end tre storartede restauranter i den lillebitte by Castelvittorio. Madskribenten og italienseksperten, Anders Grøndahl nævner i øvrigt flere af egnens restauranter i sine bøger. Nogle af måltiderne spiser vi i vores “Centro Culturale” – et mødested hvor der både er plads til at “hænge ud” enten på den store tagterrasse, i “biblioteket” eller i spisestuen. De fleste middage nydes på de bedste af områdets restauranter ,der især præsenterer det lokale køkken og sæsonens råvarer. Glem alt om “turistfælde” restauranter. Vi skal indtage måltider tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.


Ugens Program

Dag 1
 •  Ankomst til Castelvittorio. Der serveres en let frokost ved ankomst.
 • Kl. 16 introduktion til dagenes forløb og rundvisning i Castelvittorio.
 • 20.00 velkomstmiddag på den lokale Restaurant Busciun.
Dag 2
 • 10-13 Undervisning
 • 13.00 Fælles frokost
 • Kl.16.00 til fods til dal-byen Pigna  med skitseblokken under armen. Bl.a besøg i den smukke kirke San Michele.
 • 20 Middag.
Dag 3
 • 10.00 Tur til den smukke by San Remo hvor vi bl.a. besøger Nobel's villa.  Tegnesession i Nobels  romantiske have.
 • Frokost på egen hånd og om eftermiddagen tid til at slentre rundt i San Remo eller hvis vejret er til det, slå sig ned på stranden og bade.
 • Sidst på eftermiddagen retur til Castelvittorio
 • 20.00 middag.
Dag 4
 • 10-13 Undervisning
 • 13.00 fælles frokost
 • 16.00 Vandretur til "Dragens Hale" med skitseblokken under armen. Her findes steder med fantastiske udsigter
 • 20.00 middag i det legendariske Trattoria del Portico i Castelvittorio, hvor 3 generationer af kvindelige kokke byder på en 6 retters menu med alt det gode fra egnen. Denne restaurant er berømt i hele Italien og er bl.a fremhævet  i Anders Grøndahls bog om Ligurien.
Dag 5
 • kl. 10 Undervisning.
 • Kl. 15 Forberedelse af en mini-udstilling af de tegninger og malerier der er lavet i ugens løb.Og sidst på eftermiddagen inviterer vi til en uformel "fernisering".
Dag 6
 • Kurset er slut:-( Afg. til Nice kl. 07.00. FLyet fra Nice lander kl 12.20 i Kastrup.

Praktisk info

NB! Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede. Medbring gode sko og tøj der kan klare lidt omskift i vejret.  Vedr. enkeltværelse: Et eneværelse med eget bad koster 1500 kr ekstra. Et eneværelse med delt bad med een anden person (af samme køn) koster 900 kr ekstra. Et dobbeltværelse har ingen tillæg. Betaling og afbestillingsbetingelser: Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. Depositum på kr. 1.500,- ved bestilling. Restbeløb 2 måneder før afrejse. Depositum tilbagebetales ikke ved afbestilling. Hvis rejsen aflyses pga. for få tilmeldte, gives depositum retur.* Rejsen er omfattet af Rejsegarantifondens dækning. Ønsker du mere information om rejsen eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte  Pia Scharling fra PUST Rejser tlf. 31264100. www.pustrejser.dk.