Kunst, mad & vin

Kort beskrivelse: Kunst og gastronomi langs den italienske Costa Azurro ved middelhavet i det Norvestlige hjørne af italien, og i det smukke liguriske bagland. Det hele krydres med gastronomien fra dette område, som guides af  journalist (m.m.m.) Helle Brønnum Carlsen. Desuden mulighed for et besøg i Asger Jorns italienske bolig i  keramikbyen Albisola.

Pris: 10.300

Næste kursus-rejse: 1. - 6. maj 2018  Bestil plads Se alle rejser



Kunst, Mad & Vin på Costa d’Azurro vil være emnet for denne rejse til Ligurien i det nordvestlige hjørne af Italien.

Som gastronomisk guide og spydspids har PUST rejser inviteret Mag.art. – med Ph.d  og mange andre titler – Helle Brønnum Carlsen med til Ligurien. Og det er intet mindre end et scoop for hun er et gastronomisk fyrtårn i Danmark og har en stor kærlighed til og viden omkring det italienske køkken, hvilket vi skal nyde godt af under opholdet i Liguriens bagland. Her vil hun bla. fortælle om olivenolie (læs her artikel fra Smag & behag skrevet af Helle BC). Desuden guider hun en tur på det fantastiske madmarked i Ventimiglia, hvor vi køber ind til en hjemmelavet frokost, ligeledes under Helles inspiration og vejledning.

Maleren Claude Monet fandt mange af sine motiver i Ligurien. Vi besøger den pittoreske landsby Dolce Acqua  og skal bo halvdelen af dagene i kystbyen Bordighera, som Monet kaldte ”et jordisk paradis”, da han besøgte Francesco Moreno, der var en rig citrusfrugt-købmand og hans verdensberømte have, “som ikke ligner noget andet – en ren fantasi med planter fra hele verden..” Bordigheras nyere bydel er vokset op der, hvor Morenos have engang lå. Her malede Monet over 40 malerier, og vi går i hans fodspor rundt i byen.

Derudover byder dagene bl.a. på  vinsmagning, ostesmagning af  capra og pecorino(gede og fåreost),  samt dejlige ture i den smukke Nervia dal. Det er et vidunderligt vandreområde med afmærkede stier af varierende længde og sværhedsgrad. Der er noget for alle slags knæ:-)

Inklusiv i prisen:

  • Fly t/r fra København til Nice.
  • Afhentning i taxa i  Nice lufhavn  – og retur.
  •  5 nætter i db.værelse  dels i  middelalderlandsbyen Pigna i Nerviadalen og dels i kystbyen Bordighera.
  • 5 gode middage og 3 frokoster.
  • Al lokal transport samt museums-entre’er + guidet rundvisning på Jorn Museet i Albissola og i Pigna.
  •  Vinsmagning og olivenoliesmagning
  • Dansk guide alle dagene – både Pia Scharling fra PUST Rejser og Helle Brønnum Carlsen.

Restauranter & maden er et kapitel for sig…

Der er mange storartede restauranter i Ligurien.  Med Pust Rejser er de måltider der er inkluderet i rejsens pris, af høj kvalitet og præsenterer de bedste af områdets restauranter. Glem alt om “turistfælde” restauranter.  Vi skal indtage måltider tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.

Hoteller – Hvor skal man bo?
Der er flg. muligheder for indkvartering:

Casa Rosa  eller Casa Via Col tempo i Pigna. Yndige og smukt indrettede B&B med fine værelser med eget bad. Ingen balkon til værelserne men et dejligt morgenmadsrum med balkon.

I Bordighera bor vi i Villa Elisa. Et virkelig pænt familiedrevet hotel med en velpasset have, swimmingpool og spa afdeling.

Læs artikel i Berlingske om Asger Jorns eventyrhus i Albissola


Ugens Program

Tirsdag den 1.maj
  • Afgang fra København kl. 8.20.
  • Ankomst til Nice lufthavn kl. 10.40. Afhentning i bus og videre 55 km til kystbyen Bordighera i Italien. Her modtages vi med en let frokost. Om eftermiddagen rundvisning I Bordighera, som er en rig by med en dejlig strandpromenade og flotte palæer og beplantning.
  • Middag på en strandrestaurant med et godt udvalg af fiskeretter (man kan dog også få andet:-)
Onsdag 
  • Besøg i det spændende Villa Mariani, og den italienske impressionist Pompeo Mariani's kæmpestore atelier, som står fuldstændig intakt, samt gåtur ad "Monet's Trail". Evt. også besøg i Villa Garnier - pariseroperaens arkitekt, som havde en villa i Bordighera.
  • Fælles frokost.
  • Eftermiddagen til egen disposition og  mulighed for selv at se lidt nærmere på den lidt mondæne men hyggelige badeby.
  • Sidst på eftermiddagen mødes vi igen til en vin og olivenolie smagning inden vi følges ad til aftenens restaurant. Vi skal bl.a.smage den i Danmark ret ukendte vin Rosessen-en let rødvin som kun produceres i Ligurien samt smagning af en af de lækreste olivenolie i verden, presset på de småsorte Taggaschiaoliven. Smagninger foregår i selskab med Helle Brønnum Carlsen, som nu er stødt til selskabet.
Torsdag
  • Torsdag er markedsdag i Bordighera. hele vejen langs strandpromenaden er der boder der sælger alskens varer. Tag en slentretur lungomare.
  •  En hurtig frokost (på egen hånd) og derefter afsted til Albissola  - Asger Jorns italienske base gennem 20 år, ca. 1 god times kørsel langs den Italienske riviera. Vi skal besøge Jorn's hjem, som nu er museum.
  • Albissola er en hyggelig by at slentre rundt i. Overalt er der keramiske værksteder, små gallerier og kunstudsmykninger.
  • Vi besøger også det keramiske værksted "San Giorgio" hvor Jorn arbejdede sammen med de to brødre Piero og Giovanni Poggi - som vi måske er så heldige at træffe.
  • Fælles middag om aftenen.
Fredag  Flytter vi til Pigna i Liguriens bagland, 25 km fra Bordighera.
  • Først en kortere tur til Dolce Acqua små 10 km længere inde i Nervia dalen, hvor Monet fandt et af sine allermest berømte motiver: broen over Nervia floden.
  • Frokost i et dejligt trattoria i Pigna og derefter vises man tilrette i de nye værelser i den hyggelige landsby Pigna.
  • Efter en kort siesta rundvisning i middelalderlandsbyen Pigna og besøg i  Chiesa Sanint Michele og San Bernado kapellet fra 1400-tallet, som er dekoreret fra gulv til loft af middelaldermaleren Canavesio.
  • Sidst på eftermiddagen stiger vi op til landsbyen Castelvittorio hvor vi spiser en 6 retters middag på en af områdets mest berømte trattorier.
Lørdag  
  • Om formiddagen besøg i Ventimiglias største olivenmølle "frantoio", hvor vi får en rundvisning og smager på de gyldne dråber. Bagefter tur til det berømte fødevaremarked i Ventimiglia, hvor vi sammen køber ind til aftenens spændende retter, som tilberedes ved et ekslusivt mini-madlavningskursus, sammen med Helle Brønnum Carlsen.
  • Om aftenen fælles hjemmelavet middag hvor der kan roses og smages af mange forskellige delikatesser.
Søndag   Afgang fra Pigna kl 7.30. Vi flyver fra Nice kl 11.45. Ankomst København kl. 14. (ret til praktiske ændringer i programmet forbeholdes)

Praktisk info

Betaling og afbestillingsbetingelser: Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. Depositum på kr. 1.500,- ved bestilling. Restbeløb 2 mnd. før afrejse. Depositum tilbagebetales ikke ved afbestilling. Hvis rejsen aflyses pga. for få tilmeldte, gives depositum retur. Rejsen er omfattet af Rejsegarantifondens dækning.
  • Vedr. enkeltværelse: Et eneværelse med eget bad koster 1500 kr ekstra. Et eneværelse med delt bad med een anden person (af samme køn) koster 900 kr ekstra. Et dobbeltværelse har ingen tillæg.
NB! Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede.  Ønsker du mere information om rejsen eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte  Pia Scharling fra PUST Rejser tlf. 31264100. www.pustrejser.dk.