Kunst, mad & vin UDSOLGT

Kort beskrivelse: Kunst og gastronomi langs den italienske blomsterkyst, og i det smukke liguriske bagland. Højdepunktet er et besøg i Asger Jorns italienske bolig i  keramikbyen Albisola. Det hele krydres med gastronomien fra dette område, som guides af  journalist (m.m.m.) Helle Brønnum Carlsen.

Pris: 10.800

Næste kursus-rejse: 24. - 30. april 2017  Bestil plads Se alle rejserInklusiv i prisen:

 • Fly t/r fra København til Nice.
 • Afhentning i taxa i  Nice lufhavn  – og retur.
 •  6 nætter i db.værelse  dels i  middelalderlandsbyen Pigna i Nerviadalen og dels i kystbyen Bordighera.
 • 3 gode middage og 3 frokoster.
 • Al lokal transport samt museums-entre’er + guidet rundvisning på Jorn Museet i Albissola og i Pigna.
 •  Vinsmagning* og olivenoliesmagning
 • Dansk guide alle dagene

500 års kunsthistorie på seks dage (og 5 kilo tungere)

Gotik, impressionisme, cobra – og alt det indimellem vil være emnet for denne rejse gennem kunstens historie, der krydres med gastronomien fra dette område, som netop kaldes Krydderurternes Region  i det nordvestlige hjørne af Italien.

Højdepunktet på kunst rejsen er et besøg i Asger Jorns italienske bolig i  den såkaldte keramikby Albisola. Her boede og arbejdede han fra 1954 frem til sin død i 1973. Hans hjem bliver åbnet specielt for os, og vi bliver budt indenfor i hans atelier, som ligger ovenover byen med udsigt til Middelhavet. Desuden besøger vi Ceramiche San Giorgio- det  keramiske værksted, hvor Asger Jorn arbejdede. Hans nærmeste medarbejdere dér viser rundt og fortæller om venskab og samarbejdet med Jorn.En enestående mulighed for at se nærmere på en af det 20.århundredes mest betydningsfulde kunstnere.

Den særlige ler i den liguriske undergrund har gjort området omkring Albisola til et centrum for keramikere fra hele verden helt tilbage fra 1600-tallet. Vi besøger også byens 1 kilometer lange keramiske fortov, udført i 1963 af blandt andre Asger Jorn.

Læs her artikel om Asger Jorn i Albissola  – med fine fotos fra Albissola.

Malerpræsten  Giovanni Canavesio  levede i Nerviadalen i midten af 1400-tallet og satte sit helt specielle fortællende præg på San Bernardo-kirken som i 1990’erne gennemgik en større restaurering, der har fået malerens mange fresker og dekorationer af det indre af kirken frem.

Maleren Claude Monet fandt mange af sine motiver i Ligurien. Vi besøger den pittoreske landsby Dolce Acqua  og skal bo halvdelen af dagene i kystbyen Bordighera, som Monet kaldte ”et jordisk paradis”, da han besøgte Francesco Moreno, der var en rig citrusfrugt-købmand og hans verdensberømte have, “som ikke ligner noget andet – en ren fantasi med planter fra hele verden..” Bordigheras nyere bydel er vokset op der, hvor Morenos have engang lå. Her malede Monet over 40 malerier, og vi går i hans fodspor rundt i byen.

Broen i Dolce Acqua fra kunst rejsen

Derudover byder dagene bl.a. på  vinsmagning,  besøg hos en gede og fåreost-producent – capra og pecorino ost -,  samt dejlige ture i den smukke Nervia dal. Det er et vidunderligt vandreområde med afmærkede stier af varierende længde og sværhedsgrad. Der er noget for alle slags knæ:-)

Hvis man har lyst til mere kunst, tilrettelægger PUST Rejser en spændende kunsttur til Frankrig til  Chagall museet og Matisse musset, som kun ligger godt 60 km. fra Nerviadalen, hvor vi opholder os.

Undervisere på kunst rejsen:

 •  Enten Luca Bochiccio, som dels er professor på universitetet i Genova, dels kunstkritiker og kurator- bl.a. på Museum Jorn i Albissola. 
 • – eller Jorn-guide i Albissola Larissa Covelli, en engageret, vidende og charmerende person, som generøst fortæller om Jorns år i Albissola og viser rundt i den kunstneriske by.
 • Canavesio ekspert  Giorgio Gamalero, museumsdirektør på Pigna museum, som fortæller om fresker og altertavle udført af Middelalderkunstneren Giovanni Canavesio (1450).
 • Helle Brønnum Carlsen, forfatter, foredragsholder, underviser m.m.
 • Desuden er Pia Scharling fra PUST Rejser tilstede hele tiden.

Restauranter & maden er et kapitel for sig…

Der er mange storartede restauranter i Ligurien.  Med Pust Rejser er de måltider der er inkluderet i rejsens pris, af høj kvalitet og præsenterer de bedste af områdets restauranter. Glem alt om “turistfælde” restauranter.  Vi skal indtage måltider tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.

Som gastronomisk guide og spydspids har PUST rejser inviteret Mag.art. – med Ph.d  og mange andre titler – Helle Brønnum Carlsen med til Ligurien. Og det er intet mindre end et scoop for hun er et gastronomisk fyrtårn i Danmark og har en stor kærlighed til og viden omkring det italienske køkken, hvilket vi skal nyde godt af under opholdet i Liguriens bagland. Her vil hun bla. fortælle om olivenolie (læs her artikel fra Smag & behag skrevet af Helle BC). Desuden guider hun en tur på det fantastiske madmarked i Ventimiglia, hvor vi køber ind til en hjemmelavet frokost, ligeledes under Helles inspiration og vejledning.

Hoteller – Hvor skal man bo?
Der er flg. muligheder for indkvartering:

Casa Rosa  eller Casa Via Col tempo i Pigna. Et yndige B&B med fine værelser med eget bad. Ingen balkon til værelserne men et dejligt morgenmadsrum med balkon. Her serveres dejlig morgenmad.

Spa hotellet Terme di Pigna.(tillæg 22 euro per person/døgn). Det ligger i udkanten af Pigna og er et flot hotel med gode værelser med eget bad og balkon.  Stilen er “continentel”. Der er elevator og swimmingpool og morgenmadsbuffet incl.  Det er gratis at benytte spa-faciliteterne for hotellets gæster.

I Bordighera bor vi i Villa Elisa. Et virkelig pænt familiedrevet hotel med en skøn have, swimmingpool og spa afdeling.

Læs artikel i Berlingske om Asger Jorns eventyrhus i Albissola


Ugens Program

Mandag
 • Afgang fra København kl. 8.20.
 • Ankomst til Nice lufthavn kl. 10.40. Afhentning i bus og 55  i bus  til kystbyen Bordighera i Italien. Om eftermiddagen rundvisning og oplæg til ugens program.
 • Om aftenen middag på en af Bordigheras mange gode restauranter.
Tirsdag  Besøg i det spændende Villa Mariani samt gåtur ad "Monet's Trail". Aperitif på promenaden langs Middelhavet og middag på fiskerestaurant i vandkanten. Onsdag
 • Onsdag går turen til Albisola, Asger Jorns italienske base gennem 20 år, ca. 1 god times kørsel langs den Italienske riviera. Vi skal besøge Jorn's hjem, som nu er museum.
 • Albissola er en hyggelig by at slentre rundt i. Overalt er der keramiske værksteder, små gallerier og kunstudsmykninger.
 • Vi besøger også det keramiske værksted "San Giorgio" hvor Jorn arbejdede sammen med de to brødre Piero og Giovanni Poggi - som vi måske er så heldige at træffe.
Torsdag  Flytter vi til Pigna.
 • Først en kortere tur til Dolce Acqua små 10 km længere ned Nervia dalen, hvor Monet fandt et af sine allermest berømte motiver: broen over Nervia floden.
 • Derefter kører vi op i bakkerne over Dolce Acqua og smager på vin med udsigt til det smukkeste landskab af olivenlunde og vinmarker.
 • Om aftenen er der mulighed for at deltage i et ekslusivt madlavningskursus, hvor man kastes ud i det  italienske køkken, når det er allerbedst. En meget populær PUST Rejser aktivitet. Hvis man ikke har lyst til at deltage i madlavningen, er man velkommen til at være "køkkenskriver" og bare nyde resultatet.
Fredag
 • Besøg i  Chiesa Sanint Michele og San Bernado kapellet fra 1400-tallet, dekoreret fra gulv til loft af middelaldermaleren Canavesio.
 • Frokost hos "gedemanden", som laver de lækreste gedeoste i Ligurien (siger han selv). Han viser rundt i sin urtehave og serverer en lækker økologisk frokost.
 • Middag på områdets bedste restaurant TERME, som er nævnt i guide Michelin's "en omvej værd".
Lørdag  - Olivendag Besøg i olivenmølle og foredrag og smagning af en af de lækreste olivenolie i verden, presset på de småsorte Taggaschiaoliven. Om aftenen besøg hos Mama Orengo som bager  foccacia  til os i sin udendørs stenovn. Søndag Afrejse fra Castelvittorio kl 7.00. Vi flyver fra Nice kl 10.00. Ankomst København 12.15.
(ret til praktiske ændringer i programmet forbeholdes)

Praktisk info

Betaling og afbestillingsbetingelser: Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. Depositum på kr. 1.500,- ved bestilling. Restbeløb 2 mnd. før afrejse. Depositum tilbagebetales ikke ved afbestilling. Hvis rejsen aflyses pga. for få tilmeldte, gives depositum retur. Rejsen er omfattet af Rejsegarantifondens dækning.
 • Vedr. enkeltværelse: Et eneværelse med eget bad koster 1500 kr ekstra. Et eneværelse med delt bad med een anden person (af samme køn) koster 900 kr ekstra. Et dobbeltværelse har ingen tillæg.
NB! Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede. Er man lettere dårligt gående anbefaler vi indkvartering på Hotel Terme di Pigna, som har elevator og er et yderst komfortabelt hotel. De øvrige indkvarteringssteder har ikke elevator. Ønsker du mere information om rejsen eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte  Pia Scharling fra PUST Rejser tlf. 31264100. www.pustrejser.dk.