Kunst & kultur på Cote d’Azur

Kort beskrivelse: En kulturel rejse langs Frankrig & Italien's middelhavskyst. Første stop er i den idylliske by Vence, ikke langt fra Nice. Herfra udgår udflugter til Fondation Maeght, Saint Paul-du-Vence og Matisse’s kapel samt til storbyen Nice. Efter ophold i Vence fortsætter rejsen til Italien, til den smukke by San Remo - udgangspunkt for en dagsudflugt til Asger Jorn’s italienske base gennem 20 år, Albissola.

Pris: 10.800

Næste kursus-rejse: 18. - 23. september 2017  Bestil plads Se alle rejserInklusiv i rejsen pris er:

 • Fly København/Nice retur.
 • Bustransport til Vence, San Remo og Albissola.
 • 5 nætter i dobbeltværelse på 3 og 4 stjernede hoteller.
 • Halvpension.
 • Museums entreer
 • Dansk rejseleder er tilknyttet hele rejsen og er med på alle udflugter.

En kulturel rejse til Frankrig & Italien’s kunst, gastronomi og natur. Første stop er i den maleriske by Vence, ikke langt fra Nice. Herfra udgår udflugter til det berømte museum Fondation Maeght, galleribyen Saint Paul-du-Vence og Matisse’s kapel Chapelle Rosaraie samt til storbyen Nice.

Efter 3 dages ophold i Vence fortsætter rejsen over grænsen til Italien hvor vi slår os ned i den smukke by San Remo – udgangspunkt for en dagsudflugt til Asger Jorn’s italienske base gennem 20 år, Albissola.

I Vence ophold på hyggelige 3 stjernede hoteller i ”provence-stil”.

I San Remo ophold på centralt beliggende 4 stjernede hoteller med kort afstand til hovedstrøg og gågader og den gamle bydel og San Remo marina.

Om Nice:

Nice ligger kun godt 15 km fra Vence og det er oplagt at se nærmere på Chagall museet eller Matisse museet. Eller kan man slentre rundt i Vieux Nice – den gamle bydel – hvor vi især anbefaler, at man aflægger et besøg i Palais des Lascaris, som er et fuldstændig fantastisk smukt dekoreret palæ, der ligger i den gamle bydel i Nice.
Og så kan man naturligvis nyde både den flotte strandpromenade Promenade des Anglais samt den nybyggede Promenade du Paillon, som løber igennem Nice C. som en flod. Meget spændende og innovativ park, der blev indviet i 2013. Den har givet Nice et helt nyt udtryk.

Om San Remo:

En by med en særlig aura der altid har tiltrukket turister. Byen byder ikke på så meget kulturelt – bortset fra Alfred Nobels villa som er indrettet til museum – men det er en gammel og velholdt by med smuk promenade langs Middelhavet, flotte palæer, indkøbsstrøg, Casino og masser af restauranter.


Ugens Program

Dag 1.
 • Afgang fra København kl. 8.20. Ankomst Nice lufthavn og bustransport til Vence – ca. 30 min. kørsel. Indkvartering på det valgte hotel og om eftermiddagen introduktion til Vence samt besøg i det lille kapel Roseraie, som Matisse har dekoreret.
 • Om aftenen middag i en af de utallige gode restauranter som Vence byder på.
Dag 2 og 3.
 • Vælg blandt de forskellige udflugtstilbud, som alle ligger i nærheden af Vence:
 • Slentretur i den utroligt smukt beliggende fæstningsby Saint-Paul-du-Vence, hvor gallerierne ligger side om side med hyggelige cafe’er, smykkebutikker m.m.
 • Besøg i det moderne kunstmuseum Fondation Maeght. P.t findes ikke oplysninger om særudstilling, men selve museets egen samling rummer værker af Giacometti, Miro, Bonnet m.fl.
 • Halv- eller heldagstur til Nice, som udover den stemningsfulde gamle bydel med det berømte blomstertorv og den smukke strandpromenade byder på mange kunstmuseer. Dels det moderne kunstmuseum Momac og dels Chagall og Matisse museerne m.fl.
 • Besøg i Renoirs hus og park i Cagnes-sur-mer.
Dag 4:
 • Afgang til San Remo i Italien, godt 60 km fra Vence. Her indkvarteres man på det valgte hotel, som alle er centralt beliggende og man kan tilbringe resten af dagen på opdagelse i den gamle bydel; besøg i Nobel’s Villa; shoppetur i de velassorterede tøjbutikker på hovedstrøget eller slentretur i den kæmpestore lystbådehavn hvor yachterne ligger side om side.
Dag 5:
 • Heldagsudflugt til Albissola ca 1 times kørsel langs Middelhavet. Her venter et spændende besøg i Museum Casa Jorn, hvor den verdensberømte danske maler boede i 20 år indtil sin død i 1971. Hans hus ligger med udsigt ud over havet og er dekoreret af Jorn selv ned til mindste detalje. Et unikt sted. Efter en dejlig frokost på en fiskerestaurant tager vi på besøg i det keramiske værksted hvor Asger Jorn arbejde. Hans nærmeste medarbejdere Brødrene Poggi lever stadig og tager gerne imod i Ceramico San Giorgio. Læs her artikel om Asger Jorn i Albissola  - med fine fotos fra Albissola.
 • Herefter retur til San Remo hvor den sidste aften på denne unikke rejse tilbringes.
Dag 6: Kørsel til Nice og afrejse til København kl.10. Ankomst København kl. 12.15.

Praktisk info

Betaling og afbestillingsbetingelser: Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. Depositum på kr. 1.500,- ved bestilling. Restbeløb 2 mnd. før afrejse. Depositum tilbagebetales ikke ved afbestilling. Hvis rejsen aflyses pga. for få tilmeldte, gives depositum retur. Rejsen er omfattet af Rejsegarantifondens dækning.

NB! Et eneværelse med eget bad koster 1800 kr ekstra.

Ønsker du mere information om rejsen eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte  Pia Scharling fra PUST Rejser tlf. 31264100. www.pustrejser.dk.