Kunst & kultur på Cote d’Azur

Kort beskrivelse: En kulturel rejse langs Frankrig & Italien's middelhavskyst. Første stop er i den idylliske by Vence, ikke langt fra Nice. Herfra udgår udflugter til Fondation Maeght, Saint Paul-du-Vence og Matisse’s kapel samt til storbyen Nice. Efter ophold i Vence fortsætter rejsen til Italien, til den smukke by Bordighera - udgangspunkt for en dagsudflugt til Asger Jorn’s italienske base gennem 20 år, Albissola.

Pris: 10.800

Næste kursus-rejse: 20. - 25. september 2017  Bestil plads Se alle rejser


]

Inklusiv i rejsen pris er:

 • Fly København/Nice retur.
 • Bustransport til Vence & Bordighera & Albissola.
 • 5 nætter i dobbeltværelse på gode hoteller.
 • Halvpension.
 • Museums entreer
 • Dansk rejseleder er tilknyttet hele rejsen og er med på alle udflugter.

En kulturel rejse til Frankrig & Italien’s kunst, gastronomi og natur. Første stop er i den maleriske by Vence, ikke langt fra Nice. Herfra udgår udflugter til det berømte museum Fondation Maeght, galleribyen Saint Paul-du-Vence og Matisse’s kapel Chapelle Rosaraie samt til storbyen Nice.

Efter 3 dages ophold i Vence fortsætter rejsen over grænsen til Italien hvor vi slår os ned i den smukke by Bordighera – udgangspunkt for en dagsudflugt til Asger Jorn’s italienske base gennem 20 år, Albissola.

I Vence ophold på det hyggelige hotel Miramar i ”provence-stil”, med udsigt udover bjergene.

I Bordighera ophold på det fine og personlige hotel Villa Elisa.

Om Vence:

Vence er en hyggelig by med ca 20.000 indbyggere, gode restauranter og gå afstand til Matisse’s kapel  Chapelle du Rosaire de Vence, som er et lille kapel som blev opført af en dominikaner nonne der havde passet Matisse under hans sygdom. Matisse stod for både arkitektur og udsmykning og kapellet regnes for et mesterværk.

Fondation Maeght i nabobyen Saint-Paul-de-Vence er et mindre museum i stil med Louisiana. Her er alle de store internationale navne repræsenteret. Mest kendt er Miró’s labyrint, giacomettis have og vægmosaikker af Chagall.

Vence ligger kun 15 km fra Nice og er således nemt at nå fra Vence.

Om Nice:

Nice ligger kun godt 15 km fra Vence og det er oplagt at se nærmere på Chagall museet eller Matisse museet. Eller kan man slentre rundt i Vieux Nice – den gamle bydel – hvor vi især anbefaler, at man aflægger et besøg i Palais des Lascaris, som er et fuldstændig fantastisk smukt dekoreret palæ, der ligger i den gamle bydel i Nice.
Og så kan man naturligvis nyde både den flotte strandpromenade Promenade des Anglais samt den nybyggede Promenade du Paillon, som løber igennem Nice C. som en flod. Meget spændende og innovativ park, der blev indviet i 2013. Den har givet Nice et helt nyt udtryk.

 

Om Matisse:

I 1904 blev Matisse inviteret til Nice af sin ven maleren Signac.  Selvom han klagede over varmen, var det i Saint-Tropez, at Matisse malede sit mesterværk Luxe, Calme et Volupté. Matisse flyttede til Nice i 1917 efter et råd fra sin læge og tilbragte de næste 40 år i Nice, kun afbrudt af et ophold i Vence fra 1943 til 1949, hvor han dekorerede Chapelle du Rosaire.

Om Chagall:

I 1950’erne kom Marc Chagall til Vence, hvor han arbejdede med keramik, skulptur og glasmosaik. Inden han forlod Saint-Paul de Vence donerede han en mosaik til Chapelle Rosarie. Men måske var hans største gave til området Chagall museet i Nice, hvortil han komponerede 17 malerier om bibelske temaer.

Om Bordighera I Italien, kun godt 50 km fra Nice:

En by med en særlig aura der altid har tiltrukket turister. Bordighera er en meget velholdt by med smuk promenade langs Middelhavet, palæer, butikker og masser af restauranter. Og berømt for Monets ophold dér, hvor han i løbet af vinteren 1884 malede 40 billeder samt hjemsted for den italienske impressionist Pompeo Mariani.

Museum Casa Jorn ligger i kystbyen Albissola i Italien, hvor den verdensberømte danske maler boede i 20 år indtil sin død i 1971. Hans hus ligger med udsigt ud over havet og er dekoreret af Jorn selv ned til mindste detalje. Vi besøger desuden det keramiske værksted hvor Asger Jorn arbejde. Hans nærmeste medarbejdere Brødrene Poggi lever stadig og tager gerne imod i Ceramico San Giorgio. Læs her artikel om Asger Jorn i Albissola  – med fine fotos fra Albissola.


Ugens Program

Dag 1.
 • Afgang fra København kl. 8.20. Ankomst Nice lufthavn og bustransport til Vence – ca. 30 min. kørsel. Indkvartering på Hotel Miramar og om eftermiddagen introduktion til Vence samt besøg i det lille kapel Roseraie, som Matisse har dekoreret.
 • Om aftenen middag i en af de mange gode restauranter i Vence.
Dag 2 og 3.
 • Vælg blandt de forskellige udflugtstilbud, som alle ligger i nærheden af Vence:
 • Slentretur i den smukt beliggende fæstningsby Saint-Paul-du-Vence, hvor gallerierne ligger side om side med hyggelige cafe’er, smykkebutikker m.m.
 • Besøg i det moderne kunstmuseum Fondation Maeght. P.t findes ikke oplysninger om særudstilling, men selve museets egen samling rummer værker af Giacometti, Miro, Bonnet m.fl.
 • Halv- eller heldagstur til Nice, som udover den stemningsfulde gamle bydel med det berømte blomstertorv og strandpromenaden "Promenade des Anglais", byder på mange kunstmuseer. F.eks. det moderne kunstmuseum Momac og Chagall og Matisse museerne m.fl.
Dag 4:
 • Afgang til Bordighera i Italien, godt 50 km fra Vence. Her indkvarteres man på hotel Villa Elisa. Om eftermiddagen spadseretur ad Monet's trail og besøg i Villa Mariani, hvor den italienske impressionist Pompeo's enorme atelier stadig står helt uberørt.
 • Om aftenen middag på en af Bordighera's mange restauranter på stranden ud til Middelhavet.
Dag 5:
 • Heldagsudflugt til Albissola ca 1 times kørsel langs Middelhavet. Her venter et spændende besøg i Museum Casa Jorn, hvor den verdensberømte danske maler boede i 20 år indtil sin død i 1971. Hans hus ligger med udsigt ud over havet og er dekoreret af Jorn selv ned til mindste detalje. Et unikt sted. Efter frokost på en fiskerestaurant tager vi på besøg i det keramiske værksted hvor Asger Jorn arbejde. Hans nærmeste medarbejdere Brødrene Poggi lever stadig og tager gerne imod i Ceramico San Giorgio. Læs her artikel om Asger Jorn i Albissola  - med fine fotos fra Albissola.
 • Herefter retur til Bordighera hvor den sidste aften på denne unikke rejse tilbringes.
Dag 6: Kørsel til Nice og afrejse til København kl.11.20. Ankomst København kl. 13.40.

Praktisk info

Betaling og afbestillingsbetingelser: Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. Depositum på kr. 1.500,- ved bestilling. Restbeløb 2 mnd. før afrejse. Depositum tilbagebetales ikke ved afbestilling. Hvis rejsen aflyses pga. for få tilmeldte, gives depositum retur. Rejsen er omfattet af Rejsegarantifondens dækning. NB! Et eneværelse med eget bad koster 1800 kr ekstra. Ønsker du mere information om rejsen eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte  Pia Scharling fra PUST Rejser tlf. 31264100. www.pustrejser.dk.