Gastronomi & Vin & Kunst

Kort beskrivelse: Gastronomi, vin & kunst  i det smukke Ligurien,  som producerer den bedste olivenolie i Middelhavsområdet.  Dagene byder bl.a. på en hel dag i det italienske køkken med Helle Brønnum Carlsen, diverse smagninger, besøg på olivenmølle og en vingård m.m samt en heldagstur til Nice hvor Helle Brønnum viser rundt i "sit gastronomiske Nice". Åndelig føde i form af besøg på et af Nice's mange museer -  f.eks. Chagall museet. Restauranterne er særligt udvalgte og alle måltider af høj kvalitet. en rejse for dem der holder af Italien, af italiensk mad og vin - og historie og kunst.

Pris: DKK 10.800,- inkl foredrag, fly, hotel, halvpension, mm.

Næste kursus-rejse: 11. - 16. september 2018  Bestil plads Se alle rejserKunst, Mad & Vin på Costa d’Azurro  og Cote d’azur vil være emnet for denne rejse til Ligurien i det nordvestlige hjørne af Italien.

Som gastronomisk guide og spydspids har PUST rejser inviteret Mag.art. – med Ph.d  og mange andre titler – Helle Brønnum Carlsen med til Ligurien. Og det er intet mindre end et scoop for hun er et gastronomisk fyrtårn i Danmark og har en stor kærlighed til og viden omkring det italienske køkken, hvilket vi skal nyde godt af under opholdet i Liguriens bagland. Her vil hun bla. fortælle om olivenolie (læs her artikel fra Smag & behag skrevet af Helle BC). Desuden guider hun en tur på det fantastiske madmarked i Ventimiglia, hvor vi køber ind til en hjemmelavet frokost, ligeledes under Helles inspiration og vejledning.

Se lille film fra tidligere rejser HER.

Vi skal bo halvdelen af dagene i kystbyen Bordighera, som Monet kaldte ”et jordisk paradis”, da han besøgte Francesco Moreno, der var en rig citrusfrugt-købmand og hans verdensberømte have, “som ikke ligner noget andet – en ren fantasi med planter fra hele verden..” Bordigheras nyere bydel er vokset op der, hvor Morenos have engang lå. Her malede Monet over 40 malerier, og vi går i hans fodspor rundt i byen.

Derudover byder dagene bl.a. på  vinsmagning, ostesmagning  – capra og pecorino ost -,  og besøg og rundvisning i en olivenoliemølle, der ligger i den smukke Nervia dal samt en tur til Dolce Acqua, hvor Monet malede sit berømte maleri der forestiller broen over Nervia floden.

I Dolce Acqua er det desuden et “must” at gå i biografen!  ikke en helt almindelig biograf forstås! Vi skal se en 25 minutters film om Nerviadalen, fotograferet af biografejeren. Han har lavet et totaloplevelse hvor man iført 3-dimensionelle briller, ser film med indlagte dufte og lyde. Meget sanseligt og i al sin særhed, meget smukt.

Biografen ligger desuden i den gamle bydel i Dolce Acqua, som er berømt for sine  smalle og stejle gader bygget i 14-1500 tallet, på en bjergskråning ved floden.

Kunstdelen foregår på denne tur i Nice området, hvor vi på en heldagstur aflægger besøg i f.eks. Mamac – det moderne kunstmuseum i Nice, eller i Musee Chagall. Eller begge. Helle Brønnum viser rundt i den gamle bydel, Vieux Nice, som byder på hyggelige krogede gader og det berømte blomstermarked og viser vej til sin yndlingsfrokost restaurant.

Inklusiv i prisen:

 • Fly t/r fra København til Nice.
 • Afhentning i taxa i  Nice lufhavn  – og retur.
 •  5 nætter i db.værelse med dejlig morgenmad,  dels i  middelalderlandsbyen Pigna i Nerviadalen og dels i kystbyen Bordighera.
 • 4 gode middage og 3 gode frokoster.
 • Al lokal transport samt museums-entre’er.
 • Udflugt til Nice.
 •  Vinsmagning, ostesmagning og olivenoliesmagning
 • Dansk guide alle dagene – både Pia Scharling fra PUST Rejser og Helle Brønnum Carlsen.

Restauranter & maden er et kapitel for sig…

Der er mange storartede restauranter i Ligurien.  Med Pust Rejser er de måltider der er inkluderet i rejsens pris, af høj kvalitet og præsenterer de bedste af områdets restauranter. Glem alt om “turistfælde” restauranter.  Vi skal indtage måltider tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.

Hvor skal man bo?

Casa Rosa  eller Casa Via Col tempo i Pigna. Yndige og smukt indrettede B&B med fine værelser med eget bad.

I Bordighera bor vi i Villa Elisa. Et virkelig dejligt familiedrevet hotel med en velpasset have, swimmingpool og spa afdeling.


Ugens Program

Tirsdag den 11.september Afgang fra København 10.30
 • Ankomst til Nice lufthavn kl 12.50.  Dvs man skal sørge for at enten spise frokost i flyet eller fouragere i Kastrup lufthavn, da vi ikke vil være fremme ved destinationen før kl. ca. 14.30. Afhentning i bus og videre 55 km til kystbyen Bordighera i Italien.  Om eftermiddagen en mindre rundvisning i Bordighera. Middag på strandpromenaden med udsigt til solnedgangen over Middelhavet.
Onsdag
 • Formiddag bl.a. besøg i det spændende Villa Mariani, og den italienske impressionist Pompeo Mariani's kæmpestore atelier, som står fuldstændig intakt,  som ligger i den gamle bydel i Bordighera. . Evt. også besøg i Villa Garnier - pariseroperaens arkitekt, som havde en villa i Bordighera samt, hvis kræfterne rækker, gåtur ad "Monet's Trail". Eftermiddagen til egen disposition og  mulighed for selv at se lidt nærmere på den lidt mondæne men hyggelige badeby. 4-retters middag i den gamle bydel i Bordighera.
Torsdag
 • Torsdag er markedsdag i Bordighera. Hele vejen langs strandpromenaden er der boder der sælger alskens varer. Tag en morgen-slentretur lungomare  og kl 10.30 afsted til Nice (detaljeret program følger). Her starter vi med et besøg på MOMAC- det moderne museum, og derefter slentrer vi sammen hen i den gamle bydel hvor vi spiser frokost på Helles yndlingsrestaurant. På vejen kigger vi forbi den nyanlagte Promenade des papillon, som er blevet en ny legeplads for børn og voksne i Nice. Derefter stikker vi hovedet ind i Palais Lascaris - et fantastisk smukt dekoreret palæ i Vieux Nice.  Efter frokost bliver der tid til at gå lidt rundt selv i Nice. Vi mødes på strandpromenaden Promenade des Anglais og runder dagen af. Hvis der er interesse for det og tid, lægger vi vejen forbi Musee Matisse og/eller Musee Chagall.
Fredag  Flytter vi til Pigna i Liguriens bagland, 25 km fra Bordighera.
 • Først en kortere tur til Dolce Acqua små 10 km længere inde i Nervia dalen, hvor Monet fandt et af sine allermest berømte motiver: broen over Nervia floden. en tur i den lokale biografseværdighed (beskrevet andetsteds på siden). Derefter et lille smut op i de Liguriske bjerge hvor vi skal smage den i Danmark ret ukendte vin Rosessen. En let rødvin som kun produceres i Ligurien. Det siges at have været Napoleons yndlingsvin!
 • Rundvisning i middelalderlandsbyen Pigna og besøg i  Chiesa Sanint Michele og San Bernado kapellet fra 1400-tallet, som er dekoreret fra gulv til loft af middelaldermaleren Canavesio.
 • 7-retters middag på et lokalt trattoria PORTICO.
Lørdag  
 • Det muntre køkken med Helle Brønnum Carlsen!
 • Først besøg i Ventimiglias største olivenmølle "frantoio", hvor vi får en rundvisning samt en smagning af olien. Derefter kaster vi os ud i det berømte fødevaremarked i Ventimiglia, hvor vi sammen køber ind til aftenens spændende retter. Et ekslusivt mini-madlavningskursus hvor Helle Brønnum Carlsen. styrer tropperne. Vi skal i alt lave 10 små retter afstemt efter formiddagens indkøb på markedet i Ventimiglia. Det er festlige timer i et lokalt køkken som vi låner til lejligheden. Ved aftenens middag smager vi på lækkerierne, som også får et ord med på vejen af Helle B.C.  Vinen har vi købt ved vinsmagningen dagen før.
Søndag
 • Tur til nabolandsbyen Castelvittorio for at smage på ost. Capra (ged) og pecorino (får). Desuden smagning af en af de lækreste olivenolie i verden, presset på de småsorte Taggaschiaoliven. Derefter frokost hos Mama Orengo, som bager  foccacia  til os i sin udendørs stenovn, langt oppe i de Liguriske bjerge. Vi kører i bil derop men der bliver mulighed for at spadsere en tur  hvis man har lyst til det.
 • Og så er lakker programmet mod enden:-(
Efter frokost kører vi fra Pigna til Nice lufthavn hvorfra vi flyver mod København kl 17.40. Ankomst København kl 20.00. (ret til praktiske ændringer i programmet forbeholdes)

Praktisk info

Betaling og afbestillingsbetingelser: Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. Depositum på kr. 1.500,- ved bestilling. Restbeløb 2 mnd. før afrejse. Depositum tilbagebetales ikke ved afbestilling. Hvis rejsen aflyses pga. for få tilmeldte, gives depositum retur. Rejsen er omfattet af Rejsegarantifondens dækning.
 •  Et enkelteværelse med eget bad koster 1500 kr ekstra.
NB! Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede.  Ønsker du mere information om rejsen eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte  Pia Scharling fra PUST Rejser tlf. 31264100. www.pustrejser.dk.