Gastronomi & Vin & Kunst

Kort beskrivelse: Gastronomi, vin & kunst langs den italienske blomsterkyst, og i det smukke liguriske bagland, som producerer den bedste olivenolie i Middelhavsområdet. Heldagstur til Nice hvor Helle Brønnum viser rundt i "sit Nice", krydret med besøg på et par af Nice's mange museer - f.eks. det smukke Chagall museum. 

Pris: 10.800

Næste kursus-rejse: 11. - 16. september 2018  Bestil plads Se alle rejserKunst, Mad & Vin på Costa d’Azurro  og Cote d’azur vil være emnet for denne rejse til Ligurien i det nordvestlige hjørne af Italien.

Som gastronomisk guide og spydspids har PUST rejser inviteret Mag.art. – med Ph.d  og mange andre titler – Helle Brønnum Carlsen med til Ligurien. Og det er intet mindre end et scoop for hun er et gastronomisk fyrtårn i Danmark og har en stor kærlighed til og viden omkring det italienske køkken, hvilket vi skal nyde godt af under opholdet i Liguriens bagland. Her vil hun bla. fortælle om olivenolie (læs her artikel fra Smag & behag skrevet af Helle BC). Desuden guider hun en tur på det fantastiske madmarked i Ventimiglia, hvor vi køber ind til en hjemmelavet frokost, ligeledes under Helles inspiration og vejledning.

Maleren Claude Monet fandt mange af sine motiver i Ligurien. Vi besøger den pittoreske landsby Dolce Acqua  og skal bo halvdelen af dagene i kystbyen Bordighera, som Monet kaldte ”et jordisk paradis”, da han besøgte Francesco Moreno, der var en rig citrusfrugt-købmand og hans verdensberømte have, “som ikke ligner noget andet – en ren fantasi med planter fra hele verden..” Bordigheras nyere bydel er vokset op der, hvor Morenos have engang lå. Her malede Monet over 40 malerier, og vi går i hans fodspor rundt i byen.

Derudover byder dagene bl.a. på  vinsmagning,  – capra og pecorino ost -,  og besøg og rundvisning i en olivenoliemølle, samt dejlige ture i den smukke Nervia dal. Det er et vidunderligt vandreområde med afmærkede stier af varierende længde og sværhedsgrad. Der er noget for alle slags knæ:-)

Kunstdelen foregår på denne tur i Nice området, hvor vi på en heldagstur aflægger besøg i Mamac – det moderne kunstmuseum i Nice.  Helle Brønnum viser rundt i den gamle bydel, som byder på hyggelige krogede gader og det berømte blomstermarked.

Inklusiv i prisen:

 • Fly t/r fra København til Nice.
 • Afhentning i taxa i  Nice lufhavn  – og retur.
 •  5 nætter i db.værelse med dejlig morgenmad,  dels i  middelalderlandsbyen Pigna i Nerviadalen og dels i kystbyen Bordighera.
 • 4 gode middage og 3 frokoster.
 • Al lokal transport samt museums-entre’er.
 •  Vinsmagning og olivenoliesmagning
 • Dansk guide alle dagene – både Pia Scharling fra PUST Rejser og Helle Brønnum Carlsen.

Restauranter & maden er et kapitel for sig…

Der er mange storartede restauranter i Ligurien.  Med Pust Rejser er de måltider der er inkluderet i rejsens pris, af høj kvalitet og præsenterer de bedste af områdets restauranter. Glem alt om “turistfælde” restauranter.  Vi skal indtage måltider tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.

Hoteller – Hvor skal man bo?
Der er flg. muligheder for indkvartering:

Casa Rosa  eller Casa Via Col tempo i Pigna. Yndige og smukt indrettede B&B med fine værelser med eget bad.

I Bordighera bor vi i Villa Elisa. Et virkelig dejligt familiedrevet hotel med en velpasset have, swimmingpool og spa afdeling.

Læs artikel i Berlingske om Asger Jorns eventyrhus i Albissola


Ugens Program

Tirsdag den 11.september Afgang fra København 9.40
 • Ankomst til Nice lufthavn. Afhentning i bus og videre 55 km til kystbyen Bordighera i Italien. Her modtages vi med en let frokost .  Om eftermiddagen rundvisning i Bordighera. Middag på strandpromenaden med udsigt til solnedgangen.
Onsdag
 • Formiddag bl.a. besøg i det spændende Villa Mariani, og den italienske impressionist Pompeo Mariani's kæmpestore atelier, som står fuldstændig intakt, samt gåtur ad "Monet's Trail". Evt. også besøg i Villa Garnier - pariseroperaens arkitekt, som havde en villa i Bordighera. Eftermiddagen til egen disposition og  mulighed for selv at se lidt nærmere på den lidt mondæne men hyggelige badeby. 4-retters middag i den gamle bydel i Bordighera.
Torsdag
 • Torsdag er markedsdag i Bordighera. Hele vejen langs strandpromenaden er der boder der sælger alskens varer. Tag en morgen-slentretur lungomare  og kl 10.30 afsted til Nice (detaljeret program følger).
Fredag  Flytter vi til Pigna i Liguriens bagland, 25 km fra Bordighera.
 • Først en kortere tur til Dolce Acqua små 10 km længere inde i Nervia dalen, hvor Monet fandt et af sine allermest berømte motiver: broen over Nervia floden. Derefter et lille smut op i de Liguriske bjerge hvor vi skal smage den i Danmark ret ukendte vin Rosessen. En let rødvin som kun produceres i Ligurien. Det siges at have været Napoleons yndlingsvin!
 • Rundvisning i middelalderlandsbyen Pigna og besøg i  Chiesa Sanint Michele og San Bernado kapellet fra 1400-tallet, som er dekoreret fra gulv til loft af middelaldermaleren Canavesio.
 • 7-retters middag på et lokalt trattoria PORTICO.
Lørdag  
 • Tur til det berømte fødevaremarked i Ventimiglia, hvor vi sammen køber ind til aftenens spændende retter, hvor der er mulighed for at deltage i et ekslusivt mini-madlavningskursus, sammen med Helle Brønnum Carlsen. Om formiddagen besøg i Ventimiglias største olivenmølle "frantoio", hvor vi får en rundvisning samt en smagning af olien.
Søndag
 • Tur til nabolandsbyen Castelvittorio for at smage på ost. Capra (ged) og pecorino (får). Desuden smagning af en af de lækreste olivenolie i verden, presset på de småsorte Taggaschiaoliven. Derefter frokost hos Mama Orengo, som bager  foccacia  til os i sin udendørs stenovn.
Afgang fra Pigna kl 17.30. Vi flyver fra Nice kl 21.20. Ankomst København 23.35 (ret til praktiske ændringer i programmet forbeholdes)

Praktisk info

Betaling og afbestillingsbetingelser: Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. Depositum på kr. 1.500,- ved bestilling. Restbeløb 2 mnd. før afrejse. Depositum tilbagebetales ikke ved afbestilling. Hvis rejsen aflyses pga. for få tilmeldte, gives depositum retur. Rejsen er omfattet af Rejsegarantifondens dækning.
 •  Et enkelteværelse med eget bad koster 1500 kr ekstra.
NB! Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede.  Ønsker du mere information om rejsen eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte  Pia Scharling fra PUST Rejser tlf. 31264100. www.pustrejser.dk.