Keramikkursus i Albissola

Kort beskrivelse: Keramik-rejse til Asger Jorns italienske sted Albissola i Ligurien i Norditalien. Den danske keramiker Peter Durlev er med på hele rejsen og holder  et 20 timers keramik kursus i et lokalt værksted. Byen er hyggelig med en lang strandpromenade og mange små gallerier og keramiske udsmykninger og tillige et centrum for keramikere fra hele verden.

Pris: DKK 10800,- fly, hotel, halvpension, mm.

Næste kursus-rejse: 2. - 7. oktober 2018  Bestil plads Se alle rejserPå denne rejse vil keramikeren Peter Durlev  indvi os i keramikkens univers – både Asger Jorns keramiske værker og den keramik, som man ser overalt i keramik-byen Albissola. Desuden 20-timers keramik-workshop*  med Peter Durlev som inspirerende underviser i et lokalt keramisk værksted.

*Det er også muligt at komme med på rejsen som ”ledsager” – altså uden at deltage i selve keramikkurset. I så fald fratrækkes 1200 kr fra rejsens pris.

Om Albissola:

En mindre kystby 40 km vest for den store havneby Genova.

Et af højdepunkterne på denne rejse er et besøg i Asger Jorns italienske bolig i  den såkaldte keramikby Albissola. Her boede og arbejdede han fra 1954 frem til sin død i 1973. Hans hjem bliver åbnet specielt for os, og vi bliver budt indenfor i hans atelier, som ligger ovenover byen med udsigt til Middelhavet.

Den særlige ler i den liguriske undergrund har gjort området omkring Albisola til et centrum for keramikere fra hele verden helt tilbage fra 1600-tallet.

Se lille 2-min. film om Albissola HER

Vi besøger også byens 1 kilometer lange keramiske fortov, udført i 1963 af blandt andre Asger Jorn.

Læs her artikel om Asger Jorn i Albissola  – med fine fotos fra Albissola.

Jorn og mange andre kunstnere fra hele verden har præget byen med keramiske udsmykninger. F.eks. byens 1 kilometer lange keramiske fortov, udført i 1963 af blandt andre Asger Jorn. Vi besøger også Jorns keramiske værksted San Giorgio hvor vi træffer brødrene Poggi – Jorns nære venner, der hjalp ham med det keramiske arbejde. På byens lokale museum MUDA udstilles original keramik af Asger Jorn.

En enestående mulighed for at se nærmere på en af det 20.århundredes mest betydningsfulde kunstnere.

Desuden tilbud om en dagstur til Genova 40 km mod øst fra Albissola. En utroligt flot by med palæer, museer, paladser og  stor havn. PUST Rejsers guide viser rundt.


Ugens Program

Program: Rejsetider med SAS fra København/Nice: SK 793     2.oktober 2018     København - Nice    0940 1205 SK 794     7. oktober 2018     Nice - København    1145 1405 Afg. Fra København. Transport i bus fra Nice til Albissola ca. 2 timer.
 • Dag 1:
 • Ankomst Albissola og indkvartering på Hotel Garden, der ligger et stenkast fra strandpromenaden. Om eftermiddagen rundvisning i Albissola. Middag på byens bedste fiskerestaurant.
 • Dag 2: Besøg i Casa Jorn og besøg i Ceramico San Giorgio.  Om eftermiddagen starter Peter Durlevs keramikkursus.  Se seperat kursus beskrivelse nedenfor.
 • Middag på et autentisk trattoria.
 • Dag 3: Besøg og rundvisning på det lokale Muda museum der har adskillige af Jorns keramiske værker. Hvis man IKKE deltager i keramikkurset fortsætter dagen med besøg i Villa Faragiana, udkanten af Albissola samt besøg på keramikmuseet i Savona. Og derefter mødes alle til endnu en dejlig middag på en af byens fremragende restauranter.
 • Dag 4: Heldagsudflugt til den storslåede by Genova.  Vi tager toget til Genova hvor PUST Rejsers danske guide viser rundt. Vi stikker hovedet ind i nogle af de utallige paladser der blev bygget Genova i 1400-tallet, samt besøger Colombus hus. Det var jo fra Genova at Christoffer Colombus sejlede ud og fandt Amerika.  Der bliver også tid til at slentre  rundt på egen hånd.
 • Fælles middag i Albissola.
 • Dag 5: Keramikkursus med Peter Durlev ELLER nyd den sidste dag i Albissola med intet specielt planlagt. Bortset fra en dejlig middag på en af byens gode restauranter.

  KLIK HER for detaljeret PROGRAM for Keramikkursus med Rakubrænding.

 

Praktisk info

Inkluderet i prisen:
 • *20-timers keramikkursus med Peter Durlev
 • Fly København/Nice retur
 • Afhentning i  Nice lufthavnen direkte til Albissola.
 • 5 nætter i db.værelse i charmerende 3* Hotel.
 • Halvpension med morgenmad og gode middage på italiensk vis- dvs med minimum 3 retter.
 • Museums-entre + guidet rundvisning i Albissola og på Jorn Museet i Albissola, Casa Jorn.
 • Smagning af lokal vin og olivenolie
 • Tilbud om heldagsudflugt til Genova.
 • *Det er desuden muligt at komme med på rejsen som ”ledsager” – altså uden at deltage i selve keramikkurset. I så fald fratrækkes 1200 kr fra rejsens pris.
Tilmelding og praktisk information: Deltagerantal min. 8 og max. 16 personer. Depositum ved tilmelding 1500 kr. Restbeløbet betales 2 måneder før afrejse. Tillæg for eneværelse 1500 kr. Rejsen arrangeres af Pia Scharling fra PUST Rejser. Yderligere info og tilmelding til 31264100 eller mail: info@pustrejser.dk www.pustrejser.dk