Cote d’Azur & De 6 Malere

Kort beskrivelse: Tag med kunsthistoriker Peter Kær til  Nice og mød De 6 Malere: Renoir, Bonnard, Legér, Picasso, Matisse og Chagall, som alle fandt inspiration i det særlige lys ved Cote d'Azur. En helt særlig rejse hvor disse kunstnerne præsenteres som perler på en snor  i byerne rundt om og i Nice, Antibes, Biot, Vence og Cagnes-sur-mer. Prisen er inkl. næsten alt:  fly, indkvartering på et virkelig dejligt hotel i Nice , halvpension med gode 3-rettes middage hver aften, al lokal transport i forb. m. udflugterne, entre til museerne - og som sagt top-god kunstformidling af Peter Kær.

Pris: 10.800

Næste kursus-rejse: 3. - 7. april 2018  Bestil plads Se alle rejser

Vært: Peter Kær

Rejsens indhold (se detaljeret program nederst på siden):

På denne rejse besøger vi de steder 6 af de mest berømte og elskede malere har opholdt sig ved Cote d’Azur, samt museer, der præsenterer disse kunstneres værker. Når man selv oplever det vidunderlige lys i Sydfrankrig forstår man, hvorfor så mange kunstnere har slået sig ned dér igennem tiderne.

De 6 Malere:

Renoir (1841-1919)

Bonnard (1867-1947)

Matisse (1869-1954)

Leger (1881-1955)

Picasso (1881-1973)

Chagall (1887-1985

– Og så kommer vi selvfølgelig heller ikke uden om Monet, som også havde sin gang på Cote d’Azur.

Kunstguiden

På denne tur får vi selskab af cand.mag. i kunsthistorie og kulturformidling Peter Kær, som holder et oplæg om de 6 kunstnere og følger med på ture til diverse museer og udstillinger.

Om Peter Kær:

Han underviser i kunst, kunstforståelse, arrangerer kunstcafeer og museumsomvisninger. Er vært for tv-programmer om kunst og historieformidling for DR-K. Bl.a. programmer som: 1000 års dansk kunsthistorie, Scavenius & Kær på tur i kunsthistorien, Mord i Middelalderen et.c. Han har i en årrække arbejdet for DR og TV2 som vært, journalist og tilrettelægger.

Om de 6

Den franske forfatter, Guy de Maupassant var den første forfatter der forelskede sig i Cote d’Azur og han skrev så glødende om sine ophold i Saint-Tropez, at Claude Monet i 1888 tog til Antibes, hvor han opholdt sig i fem måneder og malede mere end 30 billeder af byen og dens omgivelser.

I 1904 inviterede Signac sin ven Henri Matisse til et besøg. Selvom han klagede over varmen, var det i Saint-Tropez, at Matisse malede sit mesterværk Luxe, Calme et Volupté. Matisse flyttede til Nice i 1917 efter et råd fra sin læge og tilbragte de næste 40 år i Nice, kun afbrudt af et ophold i Vence fra 1943 til 1949, hvor han dekorerede Chapelle du Rosaire.

I mellemtiden købte Renoir i 1907 en ejendom i Cagnes-sur-Mer og flyttede dertil et år senere. Han tilbragte de sidste 12 år af sit liv der.

I 1927 bosatte Pierre Bonnard  sig i et hus i Le Cannet udenfor Cannes hvor han malede mere end 300 billeder.

Pablo Picasso var allerede berømt, da han i 1946 blev inviteret til Chateau Grimaldi i Antibes, hvor han producerede 23 malerier og 44 tegninger, mange centreret om klassisk mytologi. I 1948 flyttede han til Vallauris, hvor han opholdt sig indtil 1955. Udover at arbejde med keramik, er Picassos mest bemærkelsesværdige arbejde fra denne periode den monumentale Krig og fred malet i 1952. I 1961 flyttede han til Mougins, i nærheden af Cannes, hvor han forblev indtil sin død i 1973.

Fernand Leger (1881-1955) museet i Biot, mellem Nice og Cannes. Leger er født i Biot og i hans hjemby findes et virkeligt flot museum med hans værker.

I samme periode kom Marc Chagall til Vence, hvor han arbejdede med keramik, skulptur og glasmosaik. Inden han forlod Saint-Paul de Vence donerede han en mosaik til Chapelle Rosarie. Men måske var hans største gave til området Chagall museet i Nice, hvortil han komponerede 17 malerier om bibelske temaer.

Kunstscenen på den franske riviera er ikke helt så overstrømmende som tidligere, men der er stadig mange bemærkelsesværdige kunstnere der arbejder her. Der er således også afsat tid til et besøg på MAMAC- det moderne kunstmuseum i Nice – som har en imponerende samling af moderne kunst – med både internationale og franske navne.

Hvor skal vi bo

Udgangspunktet er Nice der, efter sin renovering af centrum for få år siden, i dag viser sig fra sin allerbedste side. Vi skal bo på det 4**** Hotel Villa Victoria på Boulevard Victor Hugo, kun en kort spadsertetur fra f.eks. Vieux Nice, den gamle bydel, med krogede gader og ”blomstertorvet”, hvor det er hyggeligt at slentre rundt. Få skridt derfra finder man Promenade des Anglais, som løber adskillige kilometer langs Middelhavet, hvor folk promenerer, motionerer og slikker sol. Villa Victoria er et virkelig dejligt hotel der er helt perfekt som udgangspunkt for kunstture og tæt på de gode restauranter, som PUST Rejser gør meget ud af at have på programmet.

Udflugter

I Nice finder vi Musee Matisse og Musee Chagall, samt det moderne kunstmuseum Momac. I Cagnes-Sur-mer,  heller ikke langt fra Nice, Renoirs smukke hjem og have.

I Antibes Chateau Grimaldi/Picasso museet og  i Cannes Pierre Bonnard museet. En eftermiddag er afsat til en tur til den hyggelige by hvor Chagall boede i 20 år, Saint-Paul du Vence, hvor vi besøger  Foundation Maeght* samt ”Matisse’s kapel” Chapelle Rosarie*.

Prisen 10.800 kr. er inkl. fly t/r København/Nice, indkvartering på et det dejlige hotel Villa Victoria, stor morgenmadsbuffet, halvpension med fælles gode 3-rettes middage hver aften, al lokal transport i forb. m. udflugterne, entre til museerne – og dansk kunstguide.

Med andre ord: det eneste man stort set selv betaler på stedet er frokost og drikkevarer.

*Fondation Maeght i nabobyen Saint-Paul-de-Vence er et mindre museum i stil med Louisiana. Her er alle de store internationale navne repræsenteret. Mest kendt er Miró’s labyrint, giacomettis have og vægmosaikker af Chagall.

*Chapelle du Rosaire de Vence er et lille kapel som blev opført af en dominikaner nonne der havde passet Matisse under hans sygdom. Matisse stod for både arkitektur og udsmykning og kapellet regnes for et mesterværk.

 

Turens tovholder er Pia Scharling, indehaver af kulturrejsebureauet PUST Rejser.

Max 14 deltagere.

I april 2017 var Peter Kær i Nice med bl.a. Vibeke Madsen som skriver sådan her i sin 5-* anmeldelse af rejsen: Et spændende møde med en række kendte kunstnere (også flere end de nævnte i programmet) som vi, med Peter Kærs store viden, opdagede også havde andre sider. Pia var engageret og havde sørget for et fint indhold med et godt valg af hotel og spisesteder. Turen kan kun anbefales til kunstelskere og andre der synes om Cote d’Azur.


Ugens Program

 • Detaljeret program fremsendes før afrejse.
 • Rejseplan med SAS fra København til Nice:SK 793     3. april 2018     København - Nice    0940 1205 SK 794     7. april 2018     Nice - København    1955 2215
 • Tirsdag
 • Ankomst til Nice og i taxa videre den korte vej ind til Nice C hvor vi indlogeres på hotel Villa Victoria. Velkomst ved PUST Rejsers direktør og tovholder på turen Pia Scharling. Om eftermiddagen spadseretur i Vieux Nice, området omkring Place Massená og introduktion til byen. Fælles middag på en god restaurant i Nice.
 • Onsdag
 • Formiddag: besøg i 2 af Nice’s smukke palæer, Palais Lascaris (som i dag benyttes til musikhistorisk museum) og besøg i  Mamac, det moderne kunstmuseum, som ligger lige i udkanten af Vieux Nice. Om eftermiddagen introduktion til ”De 6 malere” ved kunsthistoriker Peter Kær.  Fælles middag på en god restaurant i Nice.
 • Torsdag
 • Heldagstur med Peter Kær til Cagnes-sur-mer og Renoir’s hus. Videre til Antibes og Picasso museet i Grimaldi-slottet, og slentretur og frokost i den hyggelige by. Efter frokost videre til Musee Bonnard i Le Cannet lidt uden for Cannes. Derefter kører vi til Biot og ser Fernand Legers virkeligt flotte museum. Hvis kræfterne er til det runder vi dagen af med en aperitif i Saint-Paul-de-Vence hvor Chagall boede i en årrække. Afstandene mellem de forskellige museer er små, men når dagen er omme har vi kørt ca 100 km. Fælles middag på en god restaurant i Nice.
 • Fredag
 • Formiddag besøg på Chagall museet i Nice og Musee Matisse i selskab med Peter Kær. Frokost i den gamle bydel og derefter et spændende besøg på MAMAC - det moderne kunstmuseum - hvor Peter Kær viser rundt. Fælles middag på en god restaurant i Nice.
 • Lørdag
 • Intet programsat. Hvis der er interesse for det kan der arrangeres en tur til den hyggelige by Vence  hvor vi kan spise frokost og besøge Chapelle Rosarie, som Matisse har dekoreret,og/eller besøge Fondation Maeght.
 • Hjemrejse om aftenen med SAS fra Nice lufthavn kl 19.55. Ank København 22.10.
 

Praktisk info

 • Et eneværelse med eget bad koster 1500 kr ekstra.
Betaling og afbestillingsbetingelser:  Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. For at reservere  plads på rejsen bedes man betale et depositum på kr. 1.500,- ved bestilling. Restbeløb 2 mnd. før afrejse. Beløbet refunderes ikke ved senere afmelding.  Rejsen inkl. kursus sælges af Rejsebureauet PUST Rejser ApS, som er registreret med nr. 2500 i Rejsegarantifonden