Cote d’Azur & De 6 Malere

Kort beskrivelse: Tag med kunsthistoriker og kunstformidler Peter Kær til  Nice og mød De 6 Malere: Monet, Renoir, Bonnard, Picasso, Matisse og Chagall, som alle fandt inspiration i det særlige lys ved Cote d'Azur. Spændende dage i de byer i området som præsenterer disse kunstnere - Nice, Antibes, Vence og Cagnes-sur-mer.

Pris: 10.800

Næste kursus-rejse: 31 oktober. - 5. november 2017  Bestil plads Se alle rejser

Vært: Peter Kær

Når man selv oplever det vidunderlige lys i Sydfrankrig forstår man, hvorfor så mange kunstnere har slået sig ned dér igennem tiderne. På denne rejse besøger vi steder 6 af de mest berømte og elskede malere har opholdt sig ved Cote d’Azur, samt museer, der præsenterer disse kunstneres værker.

De 6 Malere:

Monet (1840-1926)

Renoir (1841-1919)

Bonnard (1867-1947)

Matisse (1869-1954)

Picasso (1881-1973)

Chagall (1887-1985)

 

Om de 6

Den franske forfatter, Guy de Maupassant var den første forfatter der forelskede sig i Cote d’Azur og han skrev så glødende om sine ophold i Saint-Tropez, at Claude Monet i 1888 tog til Antibes, hvor han opholdt sig i fem måneder og malede mere end 30 billeder af byen og dens omgivelser.

I 1904 inviterede Signac sin ven Henri Matisse til et besøg. Selvom han klagede over varmen, var det i Saint-Tropez, at Matisse malede sit mesterværk Luxe, Calme et Volupté. Matisse flyttede til Nice i 1917 efter et råd fra sin læge og tilbragte de næste 40 år i Nice, kun afbrudt af et ophold i Vence fra 1943 til 1949, hvor han dekorerede Chapelle du Rosaire.

I mellemtiden købte Renoir i 1907 en ejendom i Cagnes-sur-Mer og flyttede dertil et år senere. Han tilbragte de sidste 12 år af sit liv der.

I 1927 bosatte Pierre Bonnard  sig i et hus i Le Cannet udenfor Cannes hvor han malede flere end 300 billeder.

Pablo Picasso var allerede berømt, da han i 1946 blev inviteret til Chateau Grimaldi i Antibes, hvor han producerede 23 malerier og 44 tegninger, mange centreret om klassisk mytologi. I 1948 flyttede han til Vallauris, hvor han opholdt sig indtil 1955. Udover at arbejde med keramik, er Picassos mest bemærkelsesværdige arbejde fra denne periode den monumentale Krig og fred malet i 1952. I 1961 flyttede han til Mougins, i nærheden af Cannes, hvor han forblev indtil sin død i 1973.

I samme periode kom Marc Chagall til Vence, hvor han arbejdede med keramik, skulptur og glasmosaik. Inden han forlod Saint-Paul de Vence donerede han en mosaik til Chapelle Rosarie. Men måske var hans største gave til området Chagall museet i Nice, hvortil han komponerede 17 malerier om bibelske temaer.

Kunstscenen på den franske riviera er ikke helt så overstrømmende som tidligere, men der er stadig mange bemærkelsesværdige kunstnere der arbejder her. Der er således også afsat tid til et besøg på MAMAC- det moderne kunstmuseum i Nice – som har en imponerende samling af moderne kunst – med både internationale og franske navne.

Hvor skal vi bo

 Vores udgangspunkt er Nice der, efter sin renovering af centrum for få år siden, i dag viser sig fra sin allerbedste side. Vi bor i Vieux Nice, den gamle bydel, med krogede gader og ”blomstertorvet”, hvor det er hyggeligt at slentre rundt. Få skridt derfra finder man Promenade des Anglais, som løber adskillige kilometer langs Middelhavet, hvor folk promenerer, motionerer og slikker sol.

Udflugter

I Nice finder vi Musee Matisse og Musee Chagall, samt det moderne kunstmuseum Momac.

Derudover tager vi på tur til Antibes til Chateau Grimaldi/Picasso museet og til Cannes til Pierre Bonnard museet. En hel dag er afsat til en tur til den hyggelige by hvor Chagall boede i 20 år, Saint-Paul du Vence, hvor vi besøger det moderne kunstmuseum Foundation Maeght samt ”Matisse’s kapel” Chapelle Rosarie.

Kunstdagene rundes af med et besøg i Renoirs smukke hjem I Cagnes-Sur-mer, ligeledes heller ikke langt fra Nice.

Således mættet af indtryk og franske fristelser tager vi hjem til København efter 5 dages ophold i Nice.

Prisen er inkl. fly t/r København/Nice, 5 nætter i db værelse på et hyggeligt hotel i Vieux Nice, halvpension med fælles middag hver aften, al lokal transport i forb. m. udflugterne, entre til museerne – og dansk guide.

 

Fondation Maeght i nabobyen Saint-Paul-de-Vence er et mindre museum i stil med Louisiana. Her er alle de store internationale navne repræsenteret. Mest kendt er Miró’s labyrint, giacomettis have og vægmosaikker af Chagall.

Chapelle du Rosaire de Vence er et lille kapel som blev opført af en dominikaner nonne der havde passet Matisse under hans sygdom. Matisse stod for både arkitektur og udsmykning og kapellet regnes for et mesterværk.

Vence er en hyggelig by med ca 20.000 indbyggere og her skal man sidde med en kaffe eller en drink på Harry’s bar og se verden passere forbi.

Kunstguiden

På en del af turen får vi selskab af cand.mag. i kunsthistorie og kulturformidling Peter Kær, som holder et oplæg om de 6 kunstnere og følger med på ture til diverse museer og udstillinger.

Om Peter Kær:

Han underviser i kunst, kunstforståelse, arrangerer kunstcafeer og museumsomvisninger. Er vært for tv-programmer om kunst og historieformidling for DR-K. Bl.a. programmer som: 1000 års dansk kunsthistorie, Scavenius & Kær på tur i kunsthistorien, Mord i Middelalderen et.c. Han har i en årrække arbejdet for DR og TV2 som vært, journalist og tilrettelægger.

Turens tovholder er Pia Scharling, indehaver af kulturrejsebureauet PUST Rejser.

Max 20 deltagere.

 


Ugens Program

Praktisk info

  • Et eneværelse med eget bad koster 1500 kr ekstra.
  • Medbring flade sko og tøj der kan klare lidt omskift i vejret.
  • "Travel light". Der er ingen "drager-service":-)

    NB! Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede.

Betaling og afbestillingsbetingelser:  Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. For at reservere  plads på rejsen bedes man betale et depositum på kr. 1.500,- ved bestilling. Restbeløb 2 mnd. før afrejse. Beløbet refunderes ikke ved senere afmelding.  Rejsen inkl. kursus sælges af Rejsebureauet PUST Rejser ApS, som er registreret med nr. 2500 i Rejsegarantifonden