Asger Jorn’s Albissola

Kort beskrivelse: Rejse til Asger Jorns italienske sted Albissola i Ligurien i Norditalien. Her boede han i 20 år og hans hus dér er i dag et spændende museum. Byen er hyggelig med mange små gallerier og keramiske udsmykninger. Asger Jorn valgte at slå sig ned her på grund af den særlige ler i den Liguriske undergrund, som har gjort området omkring Albissola til et centrum for keramikere fra hele verden. Desuden dagsudflugt til den storslåede by Genova.

Pris: 9.300

Næste kursus-rejse: 10. - 15. april 2018  Bestil plads Se alle rejserOm Albissola:

En mindre kystby 40 km vest for den store havneby Genova.

Et af højdepunkterne på denne rejse er et besøg i Asger Jorns italienske bolig i  den såkaldte keramikby Albissola. Her boede og arbejdede han fra 1954 frem til sin død i 1973. Hans hjem bliver åbnet specielt for os, og vi bliver budt indenfor i hans atelier, som ligger ovenover byen med udsigt til Middelhavet.

Den særlige ler i den liguriske undergrund har gjort området omkring Albisola til et centrum for keramikere fra hele verden helt tilbage fra 1600-tallet. Vi besøger også byens 1 kilometer lange keramiske fortov, udført i 1963 af blandt andre Asger Jorn.

Læs her artikel om Asger Jorn i Albissola  – med fine fotos fra Albissola.

Jorn og mange andre kunstnere fra hele verden har præget byen med keramiske udsmykninger. F.eks. byens 1 kilometer lange keramiske fortov, udført i 1963 af blandt andre Asger Jorn. Vi besøger også Jorns keramiske værksted San Giorgio hvor vi træffer brødrene Poggi – Jorns nære venner, der hjalp ham med det keramiske arbejde. På byens lokale museum MUDA udstilles original keramik af Asger Jorn.

En enestående mulighed for at se nærmere på en af det 20.århundredes mest betydningsfulde kunstnere.

Desuden tilbud om en dagstur til Genova 40 km mod øst fra Albissola. En utroligt flot by med palæer, museer, paladser og  stor havn. PUST Rejsers guide viser rundt.


Ugens Program

Program – i store træk: Afg. Fra København  og fra Ålborg. Transport i bus fra Nice til Albissola ca. 2 timer.
 • Dag 1:
 • Ankomst Albissola og indkvartering på Hotel Garden, der ligger et stenkast fra strandpromenaden. Om eftermiddagen rundvisning i Albissola. Middag på byens bedste fiskerestaurant.
 • Dag 2: Besøg i Casa Jorn og om eftermiddagen besøg i Ceramico San Giorgio. Middag på et autentisk trattoria.
 • Dag 3: Besøg og rundvisning på det lokale Muda museum der har adskillige af Jorns keramiske værker. Om eftermiddagen besøg i Villa Faragiana, udkanten af Albissola. Og endnu en dejlig middag på en af byens fremragende restauranter.
 • Dag 4: Mulighed for udflugt til Genova (ekstrabetaling) eller endnu en dag i Albissola hvor man kan udforske Jorn’s italienske by. Middag i Albissola.
 • Dag 5: hjemrejse fra Nice kl 11.20.

Praktisk info

Inkluderet i prisen:
 • Fly København/Nice eller Ålborg*/Nice retur
 • Afhentning i  lufthavnen direkte til Albissola.
 • 5 nætter i db.værelse i charmerende 3* Hotel  Garden i Albissola.
 • Halvpension
 • Dansk guide
 • Mulighed for tilkøb af udflugt til Genova med guidet rundvisning - på dansk.
 • Al lokal transport samt museums-entre + guidet rundvisning i Albissola og på Jorn Museet i Albissola, Casa Jorn.
Tilmelding og praktisk information: Deltagerantal min. 10 og max. 20 personer. Depositum ved tilmelding 1500 kr. Restbeløbet betales 2 måneder før afrejse. Tillæg for eneværelse 1500 kr. Rejsen arrangeres af Pia Scharling fra PUST Rejser. Yderligere info og tilmelding til 31264100 eller mail: info@pustrejser.dk www.pustrejser.dk