Jorn’s Albissola UDSOLGT

Kort beskrivelse: UDSOLGT! Rejse til Asger Jorns italienske sted Albissola i Ligurien i Norditalien. Asger Jorn valgte at slå sig ned her på grund af den særlige ler i den Liguriske undergrund, som har gjort området omkring Albissola til et centrum for keramikere fra hele verden helt tilbage fra 1600-tallet.

Pris: 10.800

Næste kursus-rejse: 18. - 23. april 2017  Bestil plads Se alle rejserOm Albissola:

En mindre kystby 40 km vest for den store havneby Genova.

Asger Jorn valgte at slå sig ned i Albissola p.g.a den særlige ler i den Liguriske undergrund, som har gjort området omkring Albisola til et centrum for keramikere fra hele verden helt tilbage fra 1600-tallet. Jorn og mange andre kunstnere fra hele verden har præget byen med keramiske udsmykninger. F.eks. byens 1 kilometer lange keramiske fortov, udført i 1963 af blandt andre Asger Jorn. Vi besøger også Jorns keramiske værksted San Giorgio hvor vi træffer brødrene Poggi – Jorns nære venner, der hjalp ham med det keramiske arbejde. På byens lokale museum MUDA udstilles original keramik af Asger Jorn.

Læs her artikel om Asger Jorn i Albissola  – med fine fotos fra Albissola.

Om Bordighera:

En mindre kystby tæt på den franske grænse. Bordighera var den tidligere italienske kongefamilies foretrukne sommerresidens og lidt mere mondæn end så mange andre italienske byer. Smukke bygninger og velholdte parker og haver. En fryd for øjet.

Maleren Claude Monet fandt mange af sine motiver i Bordighera.  Her malede han over 40 malerier, og vi går i hans fodspor rundt i byen.

Desuden ser vi nærmere på en af de mest berømte italienske impressionister Pompeo Mariani. Hans hus og kæmpestore atelier står fuldstændigt, som da han forlod det i starten af 1900-tallet. Han samlede datidens kunstnere og  kulturpersonligheder omkring sig og var selv en særdeles flittig maler.


Ugens Program

Program – i store træk: Dag 1-3 Albissola, 2-5 Bordighera: Afg. Fra København kl 8.20 og fra Aalborg kl 06.30. Transport i bus fra Nice lufthavn ca. 2 timer.
 • Dag 1:
 • Ankomst Albissola og indkvartering på Hotel Garden, der ligger et stenkast fra strandpromenaden. Om eftermiddagen rundvisning i Albissola og besøg på det lokale museum. Middag på byens bedste fiskerestaurant.
 • Dag 2:
 • Besøg i Casa Jorn og om eftermiddagen besøg i Ceramico San Giorgio.
 • Dag 3: Mulighed for udflugt til Genova (ekstrabetaling) eller en hel dag i Albissola hvor man kan udforske Jorn’s italienske by.
 • Dag 4: Vi kører vi en god times tid mod vest til Bordighera – blomsterbyen. Her boede og arbejdede maleren Claude Monet vinteren 1884. Vi går i hans fodspor og nyder den smukke by. Besøg i Villa Mariani hvor en af datidens mest berømte italienske impressionister boede, Pompeo Mariani.
 • Dag 5: Tilbud om en tur ind til Liguriens bagland (ekstrabetaling) – en tur på landet. Eller tilbring endnu en dejlig dag i Bordighera.
 • Dag 6: hjemrejse fra Nice kl 10.00.

Praktisk info

Inkluderet i prisen:
 • Fly København/Nice  eller Aalborg/Nice retur samt afhentning i Nice lufthavn.*
 • 5 nætter i db.værelse i charmerende 3* hoteller i Albissola og i Bordighera.
 • Halvpension
 • Dansk guide.
 • Al lokal transport samt museums-entre + guidet rundvisning – på dansk- på Jorn Museet i Albissola, Casa Jorn.
 • *Fly t/r  Aalborg-Nice tillæg 1300 kr.
 • NB! Det har desværre ikke været muligt at arrangere fly fra Billund for PUST Rejser, men kan vælge selv at stå for  transporten til Ligurien og i så fald fratrækkes rejsens pris 1000 kr.
  Tilmelding og praktisk information: Tilmelding senest 18.januar 2017 Deltagerantal min. 12 pers. Depositum ved tilmelding 1500 kr. Restbeløbet betales 2 måneder før afrejse. Tillæg for eneværelse 1500 kr. Rejsen arrangeres af Pia Scharling fra PUST Rejser. Yderligere info og tilmelding til 31264100 eller mail: info@pustrejser.dk www.pustrejser.dk